Весић: Комунална милиција од уторка почиње са контролом буке

Нема коментара Share:

05.02.2022.
Комунална милиција ће након примљених жалби грађана заједно са полицијом у наредном периоду појачано контролисати све догађаје у насељу Камендин, најавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић током обиласка Секретаријата за послове комуналне милиције.

– Ту нема само буке, већ нажалост и неких других противзаконитих догађаја које неки људи који живе у тим становима раде, те ћемо појачати контроле како бисмо заштитили све оне грађане који само желе да имају миран сан и живе нормално у становима које су добили од града. Нажалост, постоје неки људи који те станове злоупотребљавају, тако да ће у наредном периоду уследити наша акција, а и ја ћу доћи у Камендин са својом покретном канцеларијом да разговарам са становницима тог насеља – рекао је Весић.

Он је истакао да су набављени нови апарати за контролу буке и да ће комунална милиција на основу Закона о буци од уторка почети са контролама.

– Ниво буке биће утврђиван на лицу места. Подсетићу да је дозвољени ниво буке 65 децибела а комунални милиционари ће моћи на лицу места да утврде њен ниво, изрекну казну, одузму средство са кога се емитује музика и тако ћемо коначно увести ред када је у питању бука. Обећао сам грађанкама и грађанима Београда да ће спавати мирно, да ћемо решити проблем буке и, док се ја питам, у Београду то ће тако и бити. Мој позив свима који имају ресторане и кафиће је да нормално раде, али са друге стране да не ометају нормалан живот својих комшија. Изборили смо се да и у време короне локали нормално раде, али то не значи да могу да узнемиравају своје комшије – казао је заменик градоначелника.

Он је подсетио да ће београдски комунални милиционари добити нове униформе које су веома квалитетне и најавио нове садржаје у функционисању комуналне милиције.

– Кренућемо и са новим сајтом, где ће сва правна и физичка лица моћи да виде да ли имају казну. Купићемо и нови чамац који ће стићи у марту а којим ћемо контролисати глисирање на рекама, запослићемо нових 100 милиционера и милиционерки, чиме ћемо покрити све приградске општине. До сада смо отворили испоставе у Младеновцу и Обреновцу, настављамо са другим приградским општинама, што значи да ће у граду бити уведен комунални ред а грађани и грађанке заштићени, што и јесте посао комуналне милиције – истакао је Горан Весић.

Секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац истакао је да ће у наредном периоду комунални милиционари ситуационо мерити буку у угоститељским објектима и дању и ноћу.

– Имамо шест зона у којима ће бити дозвољени различити нивои буке. Ових дана разговарамо са угоститељима, упозоравамо их на зону у којој се налазе јер имамо дигиталну мапу у којој тачно знамо који је локал у којој зони. Наш циљ је да сви раде и послују нормално, али и да сви други нормално живе. Апелујемо на све да се прилагоде, ту смо и да помогнемо и да им све додатно појаснимо. Првих дана ћемо превентивно деловати а након тога ригорозно поступати како бисмо очували комунални ред – казао је Дивац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде потрошачи у Видовданској улици у Сурчину

Следећа вест

Весић: У договору са суграђанима насеље Стјепан Филиповић добија нове садржаје

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *