Потписани уговори о давању у закуп пољопривредног земљишта

Нема коментара Share:

07.02.2022.
Градски секретар за пољопривреду Саво Павичић присуствовао је данас потписивању уговора о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини по основу права пречег закупа. Ово право је остварило укупно 112 регистрованих пољопривредних газдинстава која се баве узгојем стоке, као и регистрована пољопривредна газдинства која су власници инфраструктуре на државном земљишту (ситеми за одводњавање, наводњавање, пластенике, воћњаке…).

– Када говоримо о сточарима, власницима говеда и оваца, право закупа су добили на 12 година, власници уматичених свиња ово право су добили на осам година, власници неуматичених на четири године док је за инфраструктуру дужина закупа 15 година. Након давања земљишта по основу права пречег закупа преостало пољопривредно земљиште у државној својини даје се у закуп путем огласа заинтересованим пољопривредницима на период од 12 година закупа – нагласио је Павичић.

Према његовим речима, пољопривредно земљиште већ је опредељено на бесплатно коришћење државним институцијама, као што су факултети, институти, заводи и школе.

Павичић је на данашњем састанку, након потписивања уговора, разговарао са пољопривредницима о проблемима са којима се суочавају у свом послу, као и о начинима њиховог решавања. Он им је овом приликом указао на могућности остваривања права на разне врсте подстицаја које Секретаријат за пољопривреду даје заинтеросованим пољопривредницима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Настављамо са великим инвестицијама у предшколске установе

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица на пијаци „Земун”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *