Радојичић: Настављамо са великим инвестицијама у предшколске установе

Нема коментара Share:

07.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да Програм изградње објеката предшколског образовања Дирекције за грађевинско земљиште, којим је планирана изградња 22 вртића, напредује добро, те да је од тога уговорена изградња 11 вртића, три објекта су потпуно завршена и за њих је у току прибављање употребних дозвола, један објекат је у завршној фази изградње, док је у фази пројектовања још седам објеката.

– Све то значи да ће овим програмом у наредном периоду бити обезбеђен смештај за укупно 5.047 деце предшколског узраста. Током овог мандата трудили смо се да обезбедимо најбоље услове за наше најмлађе. Од 2019. до данас, кроз програме Дирекције за грађевинско земљиште смо инвестирали 986 милиона динара у реконструкцију постојећих и изградњу нових предшколских установа. Важно је да наставимо да родитељима и деци показујемо колико су нам важни. А за Град Београд, образовање остаје приоритет – истакао је Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је у току потписивање уговора о изградњи вртића у Лазаревцу, те да је расписан тендер за пројектовање и изградњу вртића у насељу Алтина 2, док је у припреми и тендер за пројектовање и изградњу вртића у Блоку 8а на Новом Београду.

– Укупна инвестиција изградње уговорених 11 вртића је преко 2 милијарде и 600 милиона динара са ПДВ-ом, док су процењене вредности за нове три локације око 600 милиона динара – нагласио је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је истакао да је током претходних пет година Град Београд у реконструкције десетина школа и вртића у Београду уложио близу пет милијарди динара.

– Обновљено је више од 45 вртића и више од 115 школа. Изградњом или адаптацијом погодних простора отворена су нова места за малишане у 18 објеката. Само за опремање вртића у 2021. години је преко Секретаријата за образовање и дечију заштиту уложено близу 150 милиона динара. Започели смо велики инвестициони талас када је реч о образовању уопште, а посебно наших најмлађих суграђана, и на то сам посебно поносан. Такође, желим да истакнем огромне напоре запослених у образовању и надлежном Секретаријату за образовање и дечију заштиту, да им захвалим и похвалим их за то што су упркос препрекама које је пандемија наметнула, успели да изведу нове генерације ка даљим фазама њиховог школовања – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Ребалансом обезбеђен већи буџет – 1,4 милијарде евра, највећи у историји престонице

Следећа вест

Потписани уговори о давању у закуп пољопривредног земљишта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *