Весић: Ребалансом обезбеђен већи буџет – 1,4 милијарде евра, највећи у историји престонице

Нема коментара Share:

07.02.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је за 14. фебруар ребаланс буџета Града Београда, који ће износити рекордних милијарду и 411 милиона евра. Ребаланс буџета је условљен јер су, према његовим речима, многи бољи приходи од планираних.

– Биће повећан буџет градским и приградским општинама за око седам одсто, док ће буџет Града бити повећан за око три одсто. То је јасан доказ да се Град стабилно развија, као и да смо локална самоуправа која има највећу експанзију у новијој историји – истакао је Весић, уз подсећање да је буџет Града 2013. године био око 460 милиона евра.

Ребалансом ће градске и приградске општине добити додатно око милијарду динара, истакао је Весић за Београдску хронику.

– Тај новац ће им омогућити да реше проблеме као што су уређење међублоковских простора или атарских путева – истакао је заменик градоначелника.

Подвукао је да је ребалансом повећан буџет за заштиту животне средине за око 10 одсто који ће износити више од шест милијарди динара. Предвиђена је набавка таблета за ученике који полазе у трећи разред, као и куповина уџбеника за децу која крећу у први и други разред, најавио је Весић.

– Опредељен је новац за Линијски парк, чија је изградња започела на Дорћолу. Обезбеђено је 235 милиона динара за пошумљвање школских дворишта – прецизирао је Весић.

Он је истакао да је данас задужење Града 281 милион евра, уз обезбеђено враћање за ову годину од 40 милиона евра, док је 2013. године задужење Београда било 1,2 милијарде евра.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд донирао општини Сјеница камион за одношење смећа

Следећа вест

Радојичић: Настављамо са великим инвестицијама у предшколске установе

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.