Град Београд донирао општини Сјеница камион за одношење смећа

Нема коментара Share:

08.02.2022.
Град Београд донирао је општини Сјеница камион за одношење смећа. Возило су данас председнику општине Мунибу Мујагићу званично уручили заменик градоначелника Горан Весић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и директор „Градске чистоће” Марко Попадић. 

Горан Весић је нагласио да Град Београд као највећа локална самоуправа има обавезу и потребу да помаже другим локалним самоуправама у Србији.  

– Наша предузећа, када год могу, излазе у сусрет оним локалним самоуправама које су сиромашније и којима треба помоћ. Сјеница има три оваква камиона и ово ће бити четврти. У Београду имамо 157 великих и 47 малих возила и сада чекамо испоруку нових 29 камиона. Јасно је да имамо могућност и потребу да помогнемо другима – казао је Весић. 

Он је подсетио да су на овај начин помогнути и Косовска Митровица и Зубин Поток, који су такође добили возила на коришћење.  

– О томе колика је разлика у опремљености „Градске чистоће” показује податак да смо 2013. имали нешто мање од стотину возила, а данас имамо дупло више, с тим да се очекује испорука још 29 возила. Улаже се, дакле, много више у опремљеност предузећа – истакао је Весић. 

Ирена Вујовић је навела да је ово возило изузетно потребно Сјеници и локалном јавном комуналном предузећу, подсећајући да је на ово указано председнику Србије приликом недавне посете овом крају.

– Помоћ је значајна за општину, која је у тешкој финансијској ситуацији, али и због временских прилика и неприступачних путева. Кад је реч о депонији Говеђак, на пројектовању за санацију и затварање интензивно се ради и требало би да пројекат буде готов у јуну. Након тога реализоваће се радови и затварање депоније. То су важни кораци како да се подигне свест о заштити животне средине – навела је Ирена Вујовић, прецизирајући да је у претходном периоду општини Сјеница дато на коришћење 120 контејнера, те да ће се помоћ наставити. 

Муниг Мујагић је у име грађана Сјенице захвалио на ауто-смећару, који је општини неопходан и много ће значити управо због даљег развоја пољопривреде и туризма. Он је најавио почетак радова на деоници ауто-пута од Дуге Пољане до Прељине, као и на новом објекту основне школе, на шта се дуго чекало. 

– Имамо веома добру сарадњу и разумевање за све проблеме са којима се сусрећемо и надам се да ће се наставити пројекти на којима ћемо заједно радити – истакао је Мујагић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба „Великанке српске културе”

Следећа вест

Без воде потрошачи у Видовданској улици у Сурчину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *