Јавни позив за младе Роме и Ромкиње за обуке за занате и дигитални маркетинг

Нема коментара Share:

08.02.2022.
Градска општина Звездара расписује јавни позив за младе Роме и Ромкиње из Београда у оквиру кога могу да се пријаве за обуке за занате и дигитални маркетинг, саопштили су из ове градске општине.

Пројектом је планирана обука за 30 корисника за неке од заната из области угоститељства, трговине, одржавања простора, грађевинарства, салона лепоте и слично, као и за 15 корисника за дигитални маркетинг, уз претходни кратак курс енглеског језика. Jавни конкурс траје до краја фебруара и део је пројекта „Запошљавање Рома у Београду на пословима развијеним током пандемије КОВИД19”. Обрасци за пријаву могу се преузети на општинском сајту, инфопулту Градске општине Звездара или у просторијама месних заједница „Мали Мокри Луг”, „Велики Мокри Луг” или „Миријево”.

Пројектом је предвиђено запошљавање 30 Рома и Ромкиња након обука и да прве две плате послодавцу буду субвенционисане из средстава пројекта.

Средства издвојена за овај пројекат износе 100.000 евра. Пројекат реализује Градска општина Звездара у партнерству са удружењем „Отворено срце” из Београда и траје до краја октобра 2022. године. Овај пројекат део је програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” – Иницијатива за инклузију 3, који се спроводи у оквиру немачке развојне сарадње. Програм реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: За развој града потребан континуитет, завршавамо започете и развијамо нове пројекте

Следећа вест

Весић: Ребалансом обезбеђен већи буџет – 1,4 милијарде евра, највећи у историји престонице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *