Радојичић: За развој града потребан континуитет, завршавамо започете и развијамо нове пројекте

Нема коментара Share:

08.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић се гостујући на ТВ К1 осврнуо на претходне четири године рада, стављајући акценат на неке од најзначајнијих започетих пројеката, чија је реализација у току.  

Говорећи о једној од најважнијих тема за Град, а то је екологија, градоначелник је истакао неколико великих пројеката којима ће бити унапређен квалитет животне средине.

Он је нагласио да сада у Београду постоје две ЕКО аутобуске линије, једна саобраћа од Белвила до Вуковог споменика, а друга од Београда на води до СЦ „Милан Гале Мушкатировић”. Саобраћа, додао је, укупно 15 нових аутобуса на електрични погон, са пуњачима, што се управо уклапа у „концепт здравог и зеленог града који желимо да развијамо”.

– Завршен је тендер за набавку још стотину аутобуса на гас, који такође не загађују животну средину, и они ће бити испоручени у наредних неколико месеци. Идеја је да у наредних пет година имамо још 500 нових возила. Тако ћемо поправити квалитет градског саобраћаја. Ово су важни пројекти за наш град и морамо наставити да радимо на њима – објаснио је градоначелник и додао да је у току и пројекат термалне рехабилитације четири значајне зграде за Београд, а то су Библиотека града Београда, Студентска поликлиника са Стационаром и зграда Хитне помоћи.

Градоначелник је истакао да ће претходни период свакако обележити и почетак изградње београдског метроа, те да је метро неопходан главном граду јер ће значајно утицати на смањење саобраћајних гужви, а сами тим и на побољшање квалитета животне средине.

– Осим овога, желим да истакнем да је пречишћавање отпадних вода још једно веома значајно еколошко питање, али и да реализација свих ових великих пројеката захтева континуитет и време. Вредност пројекта којим ћемо решити питање пречишћавања отпадних вода на левој обали Дунава је 55 милиона евра, а најважнији део тог пројекта је Фабрика за прераду отпадних вода у Великом селу – истакао је Радојичић.

Као неко ко је дуго радио у Универзитетској дечијој болници у Тиршовој и током свог мандата наставио да оперише најмлађе пацијенте, Радојичић је истакао важност изградње нове дечије болнице Тиршова 2, нагласивши да је укупна вредност инвестиције близу сто милиона евра.

– Поносан сам што сам успео да одржим кампању за изградњу Тиршове 2 и сигуран сам да ћемо овај пројекат успешно реализовати до краја. Мој циљ је да се у овој болници деца лече у најбољим условима, и тако ће и бити – поручио је градоначелник Београда.

Градоначелник је навео да је  посебно задовољан чињеницом да је успостављен континуитет из периода када је градоначелник био Синиша Мали.

– Пројектом „Београд на води” и његовим савременим урбаним концептом, Београд је постао не само привредни, економски и туристички регионални лидер већ и лидер овог дела Европе – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник обишао пчеларско газдинство Новковић у Барајеву – Град наставља да подржава мале привреднике

Следећа вест

Јавни позив за младе Роме и Ромкиње за обуке за занате и дигитални маркетинг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *