Весић: Почела садња јелки које је Град донирао вртићима

Нема коментара Share:

09.02.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић данас је заједно са председником општине Стари град Радославом Марјановићем и децом из вртића „Скадарлија” засадио јелку у дворишту овог вртића.

Весић је овом приликом изјавио да је вртић „Скадарлија” један од највећих београдских вртића који постоји од 1953. године.

– Овај објекат је дограђиван и грађен два пута после 1961. и 1971. године. Преко 600 малишана иде у овај вртић у којем ради око сто васпитача, васпитачица и другог особља. Двориште вртића „Скадарлија” се налази на површини од преко шест хиљада квадрата те је прави пример вртића у који Град треба да улаже и који треба да уреди – рекао је Весић.

Он је подсетио да је пред новогодишње празнике фондација „Гнездо” поклонила сваком вртићу на територији Београда јелку коју су деца китила. 

– Данас почињемо са акцијом сађења тих јелку у двориштима вртића. Деца су са радницима „Зеленила” учила како да засаде своје дрво и брину о њему – објаснио је Весић.

Он је најавио да ће Град Београд са Општином Стари град уредити двориште вртића „Скадарлија”.

– Двориште није важно само за децу већ има и историјски значај, с обзиром на то да се налази на мапи Холокауста. Током ове године ће коначно бити уређено двориште вртића. Деца ће имати примерене садржаје и најмодерније реквизите за игру. Мислим да смо у обавези да то урадимо имајући у виду број деце. Осим што градимо нове вртиће, и постојаће треба да што боље уредимо – рекао је Весић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић изразио је задовољство што ће Општина са Градом Београд ове године почети да уређује двориште овог вртића.

– Важно је да деца која иду у овај вртић проводе време напољу у најбољим условима. Тренутно са локалним вртићем радимо предрачуне и надам се да ћемо двориште уредити тако да најмлађи имају најбоље услове за игру, одрастање и дружење са другарима из групе – рекао је Марјановић. 

Директорка вртића „Скадарлија” Сања Лазовић захвалила је Граду Београду и Општини Стари град што ће уредити двориште овог вртића.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Много простора за интензивнију сарадњу Србије са Грчком у сектору образовања

Следећа вест

Весић: Почела контрола буке, циљ није обрачун са угоститељима, већ заштита суграђана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *