Град наставља да унапређује положај особа са инвалидитетом

Нема коментара Share:

10.02.2022.
Трибина „Дискриминација НЕ запошљавање ДА особа да инвалидитетом”, коју је организовало Удружење особа са инвалидитетом Београд, одржана је данас у Старом двору. 

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић је обраћајући се присутнима истакао да Град наставља да унапређује положај особа са инвалидитетом и да им пружа шансе за запослење.

– Мноштво резултата су управо хиљаде радних места за особе са инвалидитетом и могућност да граде своју каријеру. У будућности ћемо настојати да чујемо све предлоге, критике и сугестије и да заједнички наставимо да унапређујемо систем ради рушења баријера – рекао је Петронијевић.

Он је нагласио да је у Београду данас много боља ситуација него пре осам година и да се до тих резултата дошло директном комуникацијом и заједничким радом са тим особама.

– ИТ сектор нам помаже да наставимо са обуком ових особа и да зависно од инвалидитета прилагођавамо обуке. Такође, покушавамо да мотивишемо послодавце да не плаћају казне због недовољног броја радника, већ да запошљавају ове особе и да тиме покажемо да Град Београд стоји иза њих – истакао је Петронијевић.

Гордана Пушара, председница Удружења особа са инвалидитетом Београд, истакла је да се одржавањем ове трибине подстиче запошљавање особа са инвалидитетом.

– Овом трибином желимо да истакнемо колико Град Београд настоји да помогне да се уз помоћ овог удружења запосле особе са инвалидитетом. Град је доста помогао преко Савета за запошљавање, у чему ми као Удружење дајемо свој допринос тако што смо запослили преко 50 особа са инвалидитетом. Потребно је отворити што више радних места за особе са инвалидитетом и ми заступамо интерес да се врати четворочасовно радно време зато што не могу све особе са инвалидитетом да раде осам сати – рекла је Гордана Пушара. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Представљено идејно решење ретензије „Барич”

Следећа вест

Радојичић отворио изложбу „Особе са инвалидитетом које су мењале свет”: Циљ активно подизање свести о положају ових особа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *