Огромно интересовање за Београд на Сајму ЕМИТТ 2022 у Истанбулу

Нема коментара Share:

10.02.2022.
Министар културе и туризма Турске Мехмет Нури Аксој је након отварања Сајма ЕМИТТ 2022 посетио штанд Истанбула, а одмах потом штанд Београда, саопштено је из Туристичке организације Београд.

У разговору са турским министром, челници туристичких организација Београда и Србије сложили су се да је веома значајно отварање директног лета из Анкаре за Београд, као и летова из Истанбула до Ниша и Краљева. 

– Ово је десета година како учествујемо на сајму туризма у Турској, с тим да је последњих осам било изузетно успешно за Београд. Како је сајам растао и постао пети по значају у свету, тако је растао и углед Београда и сама позиција на сајму. Наше досадашње промотивне активности и успех у промоцији у Турској су омогућили одличну полазну основу која нам даје за право да се надамо да ће гости из Турске, ове и наредних година, поново бити међу најбројнијим туристима у Београду – истакао је Поповић.

Директор ТOБ-а Поповић је разговарао и са представницима других градова у региону централне Турске и Анкаре о могућностима даље промоције „сити брејк” путовања за Београд. 

– Судећи по великом интересовању које су показале бројне туристичке агенције на штанду Београда и броју од 100.000 ноћења турских туриста у 2021. у Београду, у 2022. години ће овај број по свој прилици бити премашен – закључио је Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Представљен пројекат „Београд 2030”

Следећа вест

Градоначелник обишао пчеларско газдинство Новковић у Барајеву – Град наставља да подржава мале привреднике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *