Подршком програмима културе до очувања српског идентитета у Црној Гори

Нема коментара Share:

10.02.2022.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић разговарао је данас у Старом двору са председником Српског националног савјета Црне Горе др Момчилом Вуксановићем о начинима за помоћ националним организацијама српског народа. Разговорима су присуствовали подсекретар за привреду Раденко Дурковић и директор Православног спортског друштва „Света Србија” Миљан Ћеранић.

Андреја Младеновић је истакао да се информисао о ситуацији и положају српских организација у Црној Гори и нагласио да му је веома драго што је Град Београд у претходном периоду могао да помогне неким општинама у Црној Гори, показујући тиме колико је важно да Београд пружа помоћ онима са којима нас веже пријатељски и братски однос.

– Настојаћемо да и у наредном периоду, негујући српски идентитет и старајући се о њему, помогнемо у реализацији различитих културних пројеката које покрећу српске организације у Црној Гори и тако унапредимо њихов положај и статус. Не сме се заборавити ни велики допринос државе Србије, која је такође помогла одређеним организацијама и пројектима, чиме се даје прави пример како матица размишља о свом народу у другим државама. Преко те сарадње и наши односи са тим државама биће бољи а статус и положај српског народа у државама у окружењу на вишем нивоу – казао је Младеновић.

Председник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић је казао да се српске националне организације у Црној Гори налазе у сложеној позицији.

– И претходна, а и садашња власт која се управо мења потпуно су изопштиле српске организације и њихове пројекте. Зато имамо велику захвалност према републичкој, покрајинској и градској власти у Београду које покушавају да у границама њихових моћи помогну нашим организацијама и очувају идентитет српског народа у Црној Гори – истакао је Вуксановић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Синоћ у Љубљани отворен фестивал „Рута 2022”

Следећа вест

Проглашен први добитник књижевне награде „Душан Радовић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *