Радојичић: У општини Барајево ускоро нови дом културе, амбуланта и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју

Нема коментара Share:

10.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је приликом данашње посете Градској општини Барајево говорио о пројектима чија је реализација у току, о пројектима који су у плану, али и значајним инфраструктурним пројектима који су у претходном периоду реализовани у општини Барајево. 

– У оквиру наше акције „Градоначелник у вашем дому, вама на услузи”, данас са својим сарадницима обилазим општину Барајево. Са председником општине Слободаном Адамовићем и грађанима ове општине данас сам разговарао о томе шта је све потребно урадити како би се ова општина још више развијала, о пројектима који нас очекују, али и о ономе што је до сада урађено. Циљ нам је да унапредимо квалитет живота грађана како централних градских општина тако и рубних, у подједнакој мери – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је нагласио да ће Дом културе у месној заједници Велики Борак ускоро бити реконструисан, уз напомену да ће укупна вредност те инвестиције бити око 30 милиона динара, те да ће у овој општини бити изграђен и Дневни боравак за децу и младе са потешкоћама у развоју. 

– У плану је реконструкција пијаце у центру Бaрајева, а ускоро почиње изградња амбуланте у насељу Гај. Изградња ове амбуланте је значајна за близу 5.000 становника насеља Гај који ће лакше остваривати право на примарну здравствену заштиту. Пуно тога планирамо за наредни период када је реч о развоју ове општине. Ову општину врло одговорно води председник општине и ја сам веома задовољан што се цео Београд врло равномерно развија, како централно градско језгро тако и рубне општине попут Бaрајева – навео је градоначелник Београда.

Градоначелник је указао на чињеницу да је претходних година у Барајеву много тога урађено, пре свега 83 километра водоводне инфраструктуре и 68 километара путне инфраструктуре. 

– Изграђена је гасоводна мрежа, а завршена је и прва фаза изградње спортске хале у насељу Гај, површине преко 1.500 квадратних метара. Бaрајево до сада није имало спортску халу и вредност само прве фазе изградње је око 310 милиона динара. Такође, реконструисана је Основна школа „Кнез Сима Марковић” и изграђено девет дечијих игралишта на територији ове општине. Општина Барајево је историјски посебно значајна за Србију, јер је овде 1805. године формирана прва српска влада, а такође у овој општини је била и прва пошта у Србији. То су две значајне институције за историју Београда и Србије и разлог више да се посветимо даљем развоју ове општине и квалитету живота њених грађана – поручио је градоначелник Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Традиционална акција добровољног давања крви 14. фебруара

Следећа вест

Представљено идејно решење ретензије „Барич”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *