Донета одлука о сталном саставу ГИК-а

Нема коментара Share:

11.02.2022.
Скупштина Града Београда на данашњој, 37. седници донела је Одлуку о сталном саставу Градске изборне комисије. Како је истакао председник Скупштине града Никола Никодијевић, Народна скупштина Републике Србије је 4. фебруара усвојила нови закон о локалним изборима, који је ступио на снагу 8. фебруара.

– Локалне самоуправе су дужне да у року од седам дана одрже седнице и да се именују председник, његов заменик, секретар и његов заменик, као и чланови и њихови заменици у сталном саставу Градске изборне комисије. Према закону, они се бирају на предлог одборничких група сразмерно њиховој заступљености у укупном броју одборника, с тим да ниједна одборничка група не може да предложи више од половине чланова и заменика чланова изборне комисије у сталном саставу – појаснио је Никодијевић.

Именовани су: за председника дипломирани правник Зоран Лукић, који је и у претходном сазиву ГИК-а обављао ову дужност, а његов заменик је дипломирани правник Војкан Томић.

Секретар ГИК-а је дипломирани правник Сандра Пантелић, а њена заменица је дипломирани правник Биљана Живковић.

Чланови и њихови заменици су: Јана Љубичић (заменик Милош Дејановић), Никола Радоњић (Далибор Матијашевић), Андријана Кукољ (Катарина Терзић), Марија Лековић (Тијана Бјеловук), Стојан Лончаревић (Марина Миличевић), Зоран Алимпић (Марко Перовић), Јасмина Белић (Срђан Добрица), Марко Ивановић (Гордана Златковић Хоман), Горан Дилпарић (Милан Вулевић), Зоран Максимовић (Далибор Миланковић), Саша Олуић (Марија Глишовић) и Злата Јусуфовић (Марко Мишић). 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Награда Туристичкој организацији Београда за дугогодишње партнерство

Следећа вест

„Караван зимнице” на пијаци „Блок 44”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *