Весић: Расписан годишњи конкурс за подршку најталентованијој деци

Нема коментара Share:

11.02.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас у установи културе „Гварнеријус” стипендисткиње прве генерације младих талената и позвао младе да се пријаве на управо објављени нови конкурс Фондације за младе таленте Града Београда за набавку неопходне опреме која омогућава даље неговање талента. Наступу, који су за ту прилику приредиле стипендисткиње прве генерације Нина Ђурђевић и Исидора Готовчевић, присуствовале су заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, директорка Фондације за младе таленте Града Београда Ана Зекавица и в. д. директора установе културе „Гварнеријус” Миљана Колунџија.

Весић је истакао да Фондација за младе таленте Града Београда већ пету годину заредом расписује свој годишњи конкурс за поршку најталентованијој деци. 

– Као и претходних година, Град Београд је обезбедио сто хиљада евра, то јест 12 милиона динара за помоћ и неговање талента за наше средњошколце, а максималан износ који може да добије појединац је 300.000 динара. Позивам све оне који заиста имају потребе да им Град помогне у куповини опреме, било да је у питању спортска опрема, опрема за музичко образовање или за било која друга научна истраживања, да се пријаве и тако добију помоћ од свог града – истакао је Весић.

Он је подсетио да су до сада 244 ђака са територије Београда добила ову помоћ. 

– Многи од њих су учествовали на великим такмичењима, победили и постали балкански, европски, светски прваци у својим областима. Постали су успешни уметници или научници, а свакоме од њих Град је помогао да развије свој таленат. Веома сам задовољан што смо и ове године успели да обезбедимо новац за нашу најталентованију децу, јер то и јесте функција локалне самоуправе, као и државе, а они ће вратити својој земљи и граду тако што ће прославити свој град и постати успешни – нагласио је Весић.

Он је посебно истакао да за добијање средстава не треба никаква веза или познанство, већ само таленат.

Нина Ђорђевић, студенткиња четврте године Факултета музичке уметности, која је од Фондације добила гитару, била је први стипендиста. 

– То је било у периоду средње школе, када ми је помоћ била веома потребна јер је преда мном био упис на факултет, али и доста такмичења на којима сам желела да учествујем. Позвала бих све младе таленте да се пријаве на конкурс и желим да им поручим да је заиста могуће да добију помоћ од града – рекла је Нина Ђорђевић и захвалила Фондацији за младе таленте. 

Исидора Готовчевић је такође на четвртој години истог факултета. 

– Била сам такође први стипендиста. Од Фондације сам добила полуконцертни клавир, који ми је много значио за упис на факултет. Позивам млађе генерације да се пријаве на конкурс – истакла је Исидора.

Пријаве на конкурс могу да се доставе на адресу Фондације за младе таленте Града Београда, Трг Николе Пашића 6, непосредно Фондацији или препоручено поштом.

Рок за достављање пријава је 4. март 2022. године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Караван зимнице” на пијаци „Блок 44”

Следећа вест

Традиционална акција добровољног давања крви 14. фебруара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *