Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима обреновачког насеља Дубрава

Нема коментара Share:

12.02.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом радове на асфалтирању пута за обреновачко насеље Дубрава, као и домаћинство Свете Пантелића у овом насељу. Обиласку је присуствовао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић. 

Весић је истакао да је током последњих осам година Град Београд у реконструкције и изградњу нових путева у општини Обреновац уложио око милијарду динара, то јесто нешто више од осам милиона евра.

– То практично значи да је сваке године у обреновачке путеве улагано око милион евра. Колико је то важно, видимо данас на улазу у насеље Дубрава, јер ће људима који овде живе асфалтирање пута скратити потребно време до доласка на посао, будући да многи раде у ТЕНТ-у. Са друге стране, у периоду од 2008. до 2013. године у Обреновцу је изграђена свега једна улица, без реконструкције иједног пута. То такође говори о томе колико улажемо у приградске општине и колико су нам оне важне. У насељу Дубрава живе претежно Роми, али ми не делимо људе по националности нити месту где живе, већ се трудимо да сви становници Београда добију исте услове за живот. На исти начин се односимо према људима који живе наТеразијама, у Дубрави или Маринковој бари – рекао је Весић.

Према његовим речима, Град Београд у овом тренутку планира неколико великих инвестиција на територији општине Обреновац.

– Пре свега, то је пројекат БГ воза за који тренутно урбанисти раде свој део посла јер је циљ да градску железницу продужимо од Сурчина до Обреновца. На тај начин Обреновчани ће добити још једну везу са центром града. Ускоро би требало да буде расписан тендер за изградњу градске пијаце, чиме желимо да покажемо да и Обреновчани треба да имају пијацу таквог квалитета попут Палилулске пијаце или било које друге пијаце у централним деловима града. Осим тога, Град је Општини Обреновац помогао да започне изградњу аква-парка. Такође, до краја ове године свака кућа у Обреновцу ће добити воду док ћемо у оквиру пројекта „Чиста Србија”, што је можда и најважније, почети изградњу фабрике за прераду отпадних вода и канализационе мреже. Само шест обреновачких месних заједница неће добити канализацију у првој фази тог пројекта, већ ће добити у оквиру мањих пројеката са мањим постројењима за прераду отпадних вода. Приближавамо се тренутку, удаљеном свега неколико година, максимално пет, када ниједна кућа у Обреновцу неће бити без прикључка на канализациону мрежу. То представља повећање квалитета живота свих Београђана и то је нешто о чему сањамо, због чега данас и јесмо у Дубрави – поручио је Весић.

Заменик градоначелника је након обиласка радова обишао и домаћинство Свете Пантелића у Дубрави где је са домаћином, члановима његове породице и комшијама разговарао о свим проблемима са којима се сусрећу становници овог дела Обреновца. Асфалтирање пута за насеље Дубрава започето је након што су мештани од заменика градоначелника затражили санацију пута који је био у лошем стању.

Председник општине Мирослав Чучковић је истакао да је тренутно, поред асфалтирања пута за насеље Дубрава, у току реконструкција Солунске улице у насељу Звечка.

– Такође, машине су спремне за асфалтирање свих улица у насељу Шљивице, а општина паралелно са овим пословима у Малој Моштаници, Баричу и Срему планира асфалтирање око 40 мањих улица и сокака. На тај начин ћемо пројектом „Асфалт до сваке куће” доћи до бољег квалитета живота за становнике општине Обреновац. Пут који води до насеља Дубрава повезује неколико села – Бровић, Пироман, Скела, Трстеница са шабачким путем и термоелектраном – рекао је Чучковић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд набавља софтвер за управљање водотоковима другог реда и спречавање поплава

Следећа вест

Почели радови на реконструкцији дечјег игралишта у Новом граду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *