Радојичић: Поносан сам на пројекат „Тиршова 2”, Београд 2024. добија најсавременију дечју болницу

Нема коментара Share:

12.02.2022.
Изградња нове дечје болнице „Тиршова 2” се сада развија довољном брзином, треба имати у виду да око шест деценија није био започет овај пројекат. Изузетно сам поносан на чињеницу што је пројекат дошао до стадијума у којем је јасно да реализација не може ни на који начин да буде заустављена, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић гостујући у „Београдској хроници”.  

– Веома сам поносан јер је ово један од најзахтевнијих грађевинских пројеката у Београду. На терену је у току ископавање темељне јаме, а у наредним месецима додатно ћемо се бавити детаљима који ће ову болницу учинити најсавременијом у региону. Када будемо славили стогодишњицу педијатријске медицине у Београду, 2024. године, верујем да ће радови на изградњи болнице бити завршени. Тада ћемо имати 30.000 квадратних метара простора намењеног за лечење деце. Свако ко је долазио у „Тиршову”, зна да су услови за лечење деце такви да је неопходно да буду унапређени. Желимо да нова дечја клиника буде најбоља у овом делу Европе – рекао је Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је вођење Београда велика част те да је то њему, као човеку који на место градоначелника није дошао „из политике”, било додатни изазов.

– Велика је част када добијете поверење за ову функцију, што ме је водило кроз тешке почетне тренутке. Након тога је уследила пандемија ковида, која траје још увек, а што је било додатно оптерећујуће. Не кајем се ни тренутка што сам прихватио функцију градоначелника Београда. Људи су политичка бића која желе да утичу на доношење одлука за општу добробит. Сви желимо да унапредимо квалитет живота у заједници и када добијете прилику да будете на месту градоначелника, то доноси велико задовољство, али и велику одговорност. Нисам човек који се лако разочара, увек се борим до краја – поручио је Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ада Хуја и Велико ратно острво проглашени за паркове

Следећа вест

Отворено игралиште у вртићу „Краљица Јелена Анжујска”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *