Радојичић: Београд набавља софтвер за управљање водотоковима другог реда и спречавање поплава

Нема коментара Share:

13.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да је Град Београд закључио уговор са Географсиким факултетом Универзитета у Београду о изради географског информационог система (ГИС) водотокова другог реда, са циљем да се добије јединствена база података.

– ГИС подразумева просторну базу података свих водотокова другог реда на територији Београда који се налазе у Програму управљања водним објектима, а обухвата и базу података о сплавовима и сојеницама десне обале реке Саве са реалним стањем локације и квадратуре објеката – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да се потреба мониторинга вода намеће као императив у данашњим сложеним климатским и еколошким условима.

– У првој фази пројекта биће направљен софтвер на основу којег ће моћи да се прати стање на терену, али и мобилна апликација за прикупљање података на терену. Управљање водама, као ресурсом будућности, на данашњем степену технолошког развоја незамисливо је без овако квалитетног мониторинга ослоњеног на технологију географских информационих система (ГИС) – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд у бојама националне заставе

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима обреновачког насеља Дубрава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *