Бесплатан превоз за пратиоце особа са аутизмом

Нема коментара Share:

14.02.2022.
Одборници су данас усвојили и Одлуку о јавном линијском превозу путника којом се, између осталог, на предлог Секретаријата за социјалну заштиту омогућава право на бесплатан јавни превоз особама које су у пратњи особа са аутизмом. 

Образлажући ову одлуку, секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић је рекао да се овом одлуком поменута категорија уводи на листу за бесплатно коришћење јавног превоза у Београду. 

– Када је реч о одлуци која се односи на речни превоз, то јест на речну пловидбу, врши се додатно терминолошко усклађивање у складу са појмовником важеће одлуке о јавном превозу путника у линијској пловидби, као и измена раздобља вршења редовне линијске пловидбе, односно максималног дневног трајања рада линије од 14 часова. Када говоримо о анексима уговора са превозницима у Београду, у складу са важећим уговорима, због промене вредности основних параметара које пратимо за промену цене по километру за превоз путника у Београду, стекли су се услови за промену одредби јавног уговора у делу који се односи на јединичну цену превоза и почетне вредности параметара, уз измену јединичне цене тако што се нето цена за обављање превоза путника, у односу на важећу цену, увећава за пет до осам одсто. Што се тиче анекса уговора са конзорцијумом кога представља „Kentkart Southeast Europe Beograd”, a у вези са уговором о јавно-приватном партнерству за обављање делатности експлоатације и одржавања система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника, наведени конзорцијум има обавезу да врши иновације у систему наплате, у шта спада и будуће повезивање система за допуну картица путем паметних преса за лименке на стајалиштима јавног превоза. Анексом уговора предвиђено је да конзорцијум не остварује приход по основу ових иновација, јер се иновације односе на систем паметног града – рекао је Васиљевић. 

Одборници су усвојили и Стратегију за социјално укључивање Рома и Ромкиња на територији града Београда од 2022 до 2032. године, Одлуку о изменама и допунама Пословника Скупштине Града Београда, Одлуку о додели назива Бачке улице на територији општине Земун, Извештај о раду Канцеларије за младе за 2021. годину, Извештај о раду омбудсмана Града Београда за 2021. годину, као и Извештај о раду Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки за 2021. годину. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: ЈКП „Градска чистоћа” донирала камион за одношење смећа ЈКП „Младеновац”

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у четвртак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *