Весић: Буџет Београда износи 1,411 милијарди евра

Нема коментара Share:

14.02.2022.
Уколико одборници Скупштине Града Београда усвоје ребаланс буџета, наша градска каса биће тешка скоро 166 милијарди динара, то јест 1,411 милијарди евра, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

– Јануар и фебруар су показали да су приходи Града Београда већи од планираних, а како нема више опасности од рестрикција у привреди због пандемије вируса ковид 19, повећали смо буџет Града за 3,1 одсто или за 4.599.690.200 динара док су буџети градских општина повећани 7,1 одсто, то јест за преко милијарду динара. Буџетски дефицит je у потпуности покривен пренетим, а неутрошеним средствима из претходне године, тако да су градске финансије стабилне – казао је заменик градоначелника Београда.

Он је рекао да је ребалансом обезбеђено 150 милиона динара више за прање улица и 222 милиона више за куповину нових смећара у Јавном комуналном предузећу „Градска чистоћа”, 500 милиона динара више за замену старих и дотрајалих светиљки у систему јавне расвете у приградским општинама, 242 милиона динара више за изградњу Линијског парка, 235 милиона динара за пројекат озелењавања школских дворишта, преко милијарду динара за трошкове градског превоза услед поскупљења цене горива, 200 милиона динара за набавку лаптопова и таблета за ђаке основних школа, 200 милиона динара за субвенционисано куповање уџбеника у првом и другом разреду основне школе, 70 милиона динара за куповину комплетне опреме за Омладинско позориште „Дадов” које се реконструише, као и новац за изградњу пијаце у Обреновцу и реконструкцију Каленић пијаце. 

– Приближавамо се буџету од 1,5 милијарди евра и то говори да Београд никада није имао већи буџет и више пара. Истовремено наш дуг је све мањи и износио је на дан 31. децембар прошле године 281 милион евра. Ове године Град Београд вратиће више од пет милијарди динара, то јест скоро 43 милиона евра. Подсећам вас да је 2013. године буџет Града Београда износио мање од 600 милиона евра, а дуг Града је био 1,2 милијарде евра – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Знатно ће се разликовати данашњи Београд и онај 2030. године

Следећа вест

Рок за уплату првог квартала пореза на имовину истиче данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *