Весић: ЈКП „Градска чистоћа” донирала камион за одношење смећа ЈКП „Младеновац”

Нема коментара Share:

16.02.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас у Младеновцу примопредаји камиона за одношење смећа, који је ЈКП „Градска чистоћа” донирала ЈКП „Младеновац”.

Весић је истакао да ће камион за одношења смећа бити од велике помоћи општини Младеновац.

– Младеновац ће са овом донацијом имати укупно осам камиона за одношење смећа, те са набавком 500 нових контејнера биће у прилици да покрије територију целе општине – истакао је Весић.

Весић је подсетио да је ЈКП „Градска чистоћа” до сада поклонила више од 30 камиона општинама у Београду, као и широм Србије.

– Поклањали смо камионе српским срединама на северу Косова и Метохије, а последња донација је била општини Сјеница – казао је заменик градоначелника.

Истакао је да је ЈКП „Градска чистоћа” опслужује 10 градских општина са 157 великих и 43 мања камиона – смећара.

– После опсежне обнове возног парка стекли су се услови да поједине камионе, који раде у систему скоро две деценије, поклонимо другим општинама у Београду, али и широм Србије – казао је Весић и најавио за ову годину куповину нових 29 камиона – смећара.

Он је истакао да буџет Града Београда за ову годину износи рекордних 1,4 милијарде евра.

– Раст сандарда у Граду Београд значи повећање стандарда и за све градске и приградске општине. Како смо упућени једни на друге, Београд ће наставити да помаже и другим локалним самоуправама, јер једино на тај начин Србија може да напредује – закључио је Весић.

Председник општине Младеновац Владан Глишић је истакао да је та општина добила вредну донацију и захвалио челницима Града Београда.

Истакао је да је ЈКП „Градска чистоћа” и у претходном периоду помагала општини Младеновац у превозу рециклираног асфалта, те најавио да ће ЈКП „Младеновац” добити на позајмицу и једну ауто-чистилицу.

Он је за неколико дана најавио и доношење одлуке о проширењу зоне изношења смећа на месне заједнице, које до сад нису биле у систему, што ће, према његовим речима, унапредити ту комуналну делатност у општини Младеновац.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић истакао је да је Град Београд последњих година улагао велика средства у обнову возног парка и механизације у том предузећу. Сада смо дошли у ситуацију да можемо да помажемо и другим општинама, закључио је Попадић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и директор ЈКП „Младеновац” Владета Лучић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уклањање сувих стабала у парку „Лепи изглед”

Следећа вест

Бесплатан превоз за пратиоце особа са аутизмом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *