Постигнут договор са представницима такси удружења

Нема коментара Share:

17.02.2022.
Секретаријат за јавни превоз саопштио је да је данас одржан радни састанак ради усаглашавања ставова у вези са актуелним дешавањима којa се односe на обављање такси превоза у Београду. Радном састанку су присуствовали представници такси делатности у Београду, в. д. секретара за послове комуналне милиције, секретар за инспекцијске послове, директор ЈП „Путеви Београд”, секретар за јавни превоз и руководилац Сектора за такси превоз.

Теме састанка су биле повећање цена, усаглашавање цена на годишњем нивоу, образовање радног тела за давање предлога за измене законских и подзаконских аката, увођење нових жутих трака у граду и постављање камера за њихов надзор, уређење такси стајалишта, увођење нових такси превозника у систем, појачана контрола нелегалних такси превозника.

Анализирани су и разматрани сви поднети предлози и усклађени су ставови свих присутних. 

Данас је донето Решење о цени услуга такси превоза путника на територији града Београда којим су утврђене нове цене такси превоза путника. Решење jе објављено у „Службеном листу Града Београда” од 17. фебруара 2022. (датум објављивања) и ступa на снагу даном објављивања. 

С обзиром на постигнут договор и прихватање захтева представника независних такси предузетника, стекли су се услови да најављени протест заказан 21–26. фебруара не буде одржан, јер за њим више не постоје разлози, наведено је у саопштењу. 

Цене утврђене поменутим решењем су следеће:  

Р.б.  Назив             Тарифа 1     Тарифа 2    Тарифа 3

1.    Старт                 220,00         220,00           220,00

2.    Вожња по 

       километру           80,00         100,00           160,00

3.    Чекање

       по часу              900,00         900,00           900,00

Цене такси превоза путника на релацији Аеродром „Никола Тесла” Београд – подручје града Београда по којима се превоз мора обављати на основу потврде издате од овлашћеног органа Градске управе су следеће: 

Прва зона: цена од 1.700,00 динара, 

Друга зона: цена од 2.200,00 динара, 

Трећа зона: цена од 2.700,00 динара, 

Четврта зона: цена од 3.700,00 динара,

Пета зона: цена од 5.500,00 динара,

Шеста зона: цена од 7.400,00 динара.  

С обзиром на постигнут договор и прихватање захтева представника независних такси предузетника, стекли су се услови да најављени протест не буде одржан, истакнуто је још једном у саопштењу Секретаријата за јавни превоз. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: До краја наредне недеље тендер за канализацију на левој обали Дунава

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” у петак и суботу на пијаци „Звездара”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *