Очишћена дивља депонија на Бежанијској коси

Нема коментара Share:

20.02.2022.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” уклонило је 200 кубика отпада са дивље депоније у непосредној близини нехигијенског насеља на Бежанијској коси, наводи се у саопштењу тог предузећа.

У акцији је учествовало пет возила различитих капацитета, радне машине и људство „Градскe чистоћe” које је успело је да санира нелегално сметлиште на Бежанијској коси.

– ЈКП „Градска чистоћа” санира дивље депоније приликом ванредних активности. Од велике је важности да се једном саниране депоније не формирају изнова. Зато апелујемо на суграђане да отпад одлажу на места за то предвиђена, али и да надлежнима пријаве несавесне појединце који то не чине. У Београду има око 30.000 контејнера и око 90.000 канти намењних индивидуалним домаћинствима за одлагање отпада, постоји и услуга одношења грђевинског и кабастог отпада, тако да апсолутно нема разлога нити било какве оправданости да отпад завршава на местима која за то нису предвиђена. Само у сарадњи са суграђанима Београд може бити још чистија и здравија средина на корист свим Београђанимa –  рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани радови предузећа „Зеленило – Београд”

Следећа вест

Уклањање сувих стабала у парку „Лепи изглед”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *