Уређивање међублоковске површине у Стјепана Супанца

Нема коментара Share:

22.02.2022.
Започети су радови на обнови међублоковске површине у Улици Стјепана Супанца од броја 2 до 18 у насељу Железник, саопштавају из ЈКП „Зеленило – Београд”. Радови су почели данас и изводе се на иницијативу суграђана овог дела чукаричког насеља.

Простор који ће након радова добити потпуно нови изглед обухвата површину од 14.028 квадратних метара и на њему ће бити изграђена два дечја игралишта, теретана на отвореном, терен за рекреацију и кутак за миран одмор, а биће саниране и све пешачке комуникације.

Дечје игралиште, предвиђено за мању децу, узраста од две до пет година, биће опремљено са четири дечја реквизита (вртешка, љуљашка са два седишта и две њихалице). Друго игралиште, за старију децу, узраста од три до 12 година, биће опремљено са седам реквизита (љуљашка са два седишта, пењалица „Игло”, клацкалица, вртешка и два мултифункционална реквизита). Реквизити се постављају на подлогу од ливене гуме. Уз игралиште за мању децу предвиђено је постављање пењалице направљене од пањева.

Осим дечјег игралишта, планирана је и изградња теретане на отвореном са осам справа које ће бити постављене на подлогу од гранулисаног шљунка.

На простору у близини зграда 2-4 предвиђено је формирање терена за рекреацију на којем је планирано постављање стола за стони тенис и два стола за стони фудбал на отвореном.

На делу површине испред улаза у објекат са бројем 12-14 предвиђено је увођење новог садржаја – кутак за миран одмор, на којем ће бити постављена два метална стола за шах са клупама. С обзиром на величину површине која се реконструише, уводи се и мали плато за миран одмор са три клупе.

Од парковског мобилијара планирано је постављање 28 бетонских клупа са наслоном, четири клупе без наслона уз столове за шах и 11 бетонских ђубријера.

Након завршетка грађевинских радова, планирана је обнова травњака сетвом травне смеше на површини од 11.129 квадратних метара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Декоративним осветљењем неколико локација у граду биће обележен Светски дан енергетске ефикасности

Следећа вест

Весић: У петак почиње изградња канализације на левој обали Дунава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *