Весић обишао завршне радове око Железничке станице Нови Београд

Нема коментара Share:

22.02.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас завршне радове око Железничке станице Нови Београд који обухватају саму станицу, као и приступне саобраћајнице.

Догађају су присуствовали секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски, а путем видео-позива Весић је разговарао са директором ЈКП „Београд-пут” Иваном Тејићем, који га је са терена информисао о томе како теку радови на надвожњаку у Батајници.

Весић је навео да радове на уређењу Железничке станице Нови Београд заједно изводе Инфраструктура железнице Србије и Град Београд. 

– Инфраструктура железница уређује саму станицу, поставља све оно што ова станица није имала, а Град Београд ради приступне саобраћајнице. Овде тренутно радимо 3.400 метара квадратних саобраћајница и то ће све бити завршено до четвртка. Биће уређено и око 6.000 квадратних метара зелених површина, тако да ће све зелене површине бити обновљене. Поставили смо 15 саобраћајних знакова који показују да је овде железничка станица јер су, нажалост, људи у Србији заборавили да постоји воз. Осим тога, поставили смо четири расветна тела, осветлили смо пролаз испод самог моста који никада није био осветљен због чега су се грађани често жалили – рекао је Весић.

Он је додао да се на овај начин прво уређује станица, истовремено се заједно са Републиком ради седам железничких станица на територији града. То ће бити, како је рекао, станице кроз које ће пролазити нови воз који иде 200 километара на сат.

– Ова станица је значајна јер овуда саобраћа обичан воз, на који смо и навикли, који иде 160 километара на сат, затим воз који иде 200 километара на сат и Бг воз. Станица ће бити у будућности потпуно обновљена јер је планирано да се гради нова по пројекту архитекте Лојанице. Тако ће Железничка станица Нови Београд сигурно бити интегрисана са аутобуском и једна од највећих у Србији – нагласио је Весић.

Како је навео, ово је доказ како заједно можемо да радимо и уређујемо наш град.

– Овај посао заједно раде Република и и Град Београд јер када не бисмо заједно радили, наш град би био мање уређен, људи би имали мањи комфор живота, а наш циљ је да људи живе боље. Имамо Бг воз који развијамо и у који ћемо уложити преко милијарду и по евра. Повезаћемо све градске општине и обезбедити да људи из тих делова града на сваких 12 до 15 минута у шпицу могу да дођу до града, а ван шпица на 45 минута. Чињеница да ћемо имати брзи воз до Новог Сада, а у будућности и до Ниша и Ваљева, говори о томе да се потпуно мења живот људи у Србији. За годину дана моћи ћете из Новог Сада до Аеродрома „Никола Тесла” да дођете возом за 45 минута. То ће бити могуће и из Ваљева, Ниша. То је Србија какву желимо, Србија која се развија, која је инфраструктурно и саобраћајно повезана, Србија у коју долазе страни инвеститори, јер наш је план да до 2026. године имамо шест милијарди евра страних инвестиција – истакао је Весић.

Према његовим речима, надвожњак у Батајници биће завршен у мају и коштаће Београд скоро осам милиона евра. 

– Надвожњак ће повезати насеље Шангај и Батајницу, а решиће и проблем небезбедног преласка преко пруге. Сада радимо приступне саобраћајнице, које ће бити завршене средином јуна, тако да ћемо растеретити улаз у Батајницу. Грађани ће имати модеран надвожњак какав и заслужују – рекао је Весић и захвалио радницима „Београд-пута”, који, како је навео, добро раде свој посао.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд у бојама заставе Марока

Следећа вест

Уређивање међублоковске површине у Стјепана Супанца

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *