Градоначелник Радојичић у Тирани: Дигитализација и иницијатива „Отворени Балкан” велики потенцијали нашег региона

Нема коментара Share:

01.03.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се са градоначелником Тиране Ерионом Велиајем у престоници Албаније где је учествовао на конференцији „Откључавање потенцијала дигиталне економије на Западном Балкану” са колегама градоначелницима из Подгорице, Скопља и Тиране.

Приликом састанка са градоначелником Тиране у градској кући, Радојичић и Велиај су разговарали о унапређењу међусобне сарадње, повезивању младих и креирању заједничких пројеката у области омладинске политике и образовања.

– С обзиром на то да је Тирана европска престоница младих за 2022. годину, сјајна је прилика разговарати са колегом Велиајем и видети напредак који је Тирана остварила у великом броју локалних политика, а нарочито у области омладинске политике и мобилности. Београд је спреман да у наредном периоду заједно са осталим главним градовима Западног Балкана оствари још већу сарадњу у области дигиталне економије и повезивања наших младих предузетника – изјавио је Радојичић.

Градоначелник је нагласио важност дигитализације за Београд и Србију као и то да је управо овај процес један од најважнијих у борби против пандемије ковида 19, у којој се Београд показао у одличном светлу, наводећи примере е-Управе, плаћања комуналних услуга путем е-сервиса, увођења система „Око соколово”, као и осталих „смарт” решења у Београду.

– Важно је истаћи да ће нам иницијатива „Отворени Балкан” омогућити да већ од априла месеца грађани једне земље, који имају налог на националним порталима за е-Управу, могу да користе електронске услуге на порталима друге земље. Такође, у ту сврху грађани ће добијати свој јединствени идентификациони број „Отвореног Балкана” са којим ће моћи у другим земљама да остваре различите погодности – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Координација градских и републичких предузећа

Следећа вест

Весић обишао завршне радове око Железничке станице Нови Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *