Расписан јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва на територији Београда за 2022. годину

Нема коментара Share:

01.03.2022.
Секретаријат за привреду данас је расписао јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва на територији Београда за 2022. годину.

Према речима градског секретара за привреду Милинка Величковића, предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава привредним субјектима у максималном износу од милион динара за куповину једног или више основних средстава, односно машина и опреме у циљу побољшања квалитета постојећег или увођења новог производа или услуге, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године.

– Право на доделу средстава имају микро, мала предузећа и предузетници са територије Београда. Опредељена средства ове године износе више од 29 милиона динара. Намењена су за афирмацију родне равноправности, запошљавање незапослених лица, унапређење пословног процеса увођењем нових производних или побољшањем постојећих пословних линија, затим за покретање нових предузетничких активности, отварање могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места, јачање конкурентности привредних субјеката, стимулисање стварања нове додатне материјалне вредности намењене тржишту и повећање укупног привредног раста и развоја предузетништва на територији Београда – истакао је Величковић, додајући да Град на овај начин наставља да промовише и подржава предузетништво и запошљавање у граду.

Он је подсетио да Секретаријат за привреду већ дуги низ година спроводи ову активност директном подршком микро, малих привредних субјеката, као и предузетника за проширење сопствених капацитета, чиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица.

Јавни конкурс је отворен дo 15. марта, а текст јавног конкурса са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београда: www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Систем цивилне заштите један од стубова безбедности грађанки и грађана

Следећа вест

Почело подношење захтева за субвенцију за куповину куће или стана по основу рођења детета

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.