Промена технологије одношења отпада уз замену дотрајалих контејнера на Бежанијској коси

Нема коментара Share:

02.03.2022.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” завршава пројекат промене технологије сакупљања и одношења отпада уз замену дотрајалих контејнера у београдском насељу Бежанијска коса. Са терена се повлаче 230 класичних надземних контејнера запремине 1,1 кубни метар, а постављају се 155 нових џамбо контејнера запреминe 3,2 кубика.

Џамбо контејнери заузимају мањи део јавне површине, а примају веће количине отпада. Поклопци ових контејнера су увек затворени, па животиње луталице и птице не могу осипати отпад ван контејнера, који се, иначе, отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава њихову употребу. Поред унапређења комуналних ефеката, џамбо контејнери имају ту предност што не поседују точкиће, па је њихово померање, изузев камионима „Градаске чистоће”, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера се учесници у саобраћају доводе у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо контејнере решава овај проблем. 

Нови контејнери допринеће побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед београдских улица.

У Београду је окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина у надлежности „Градске чистоће”. Свакодневно се прате потребе суграђана и ситуација на терену. Редовно се замењују стари и дотрајали судови за одлагање комуналног отпада, јер је циљ Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” да град буде чистији, уреднији, али и да се стањем контејнера не нарушава естетика улица. Контејнери су градски инвентар, али и својина свих Београђана. Изузетно је важно очувати судове за комунални отпад, како би били у функцији и на корист житељима главног града Србије, јер представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града. 

„Градска чистоћа” апелује на суграђане који се греју на чврста горива да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео, а никако жар. Несмотрено бацање жара, недовољно угашеног пепела, представља најчешћи узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аутобуске линије се пуштају у рад преко Савског трга од сутра

Следећа вест

Планирани радови предузећа „Зеленило – Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *