Весић: Град Београд обезбедио донацију за изградњу пет кућа на Банији

Нема коментара Share:

02.03.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас у Старом двору потписивању уговора Фондације за децу и младе Београда и више донатора о изградњи пет кућа у месту Глина које су порушене разорним земљотресом. 

Уговоре о донацији потписала је директорка фондација Тања Поповић и представници више компанија које су донирале средства за изградњу кућа.

Догађају је присуствовала и заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић.

Весић је рекао да је данас велики дан за поједине становнике Глине јер ће добити нове куће, али и за донаторе и Град Београд. Велики дан је зато што смо показали да можемо да будемо солидарни, што је и смисао људског живота, истакао је Весић и подсетио да се после разорног земљотреса Град Београд одазвао позиву тадашњег митрополита, а данашњег патријарха Порфирија, да се помогне нашем настрадалом народу на подручју Баније и Кордуна. 

Истакао је да се Град Београд одмах одазвао позиву и донирао контејнере за привремено становање. 

– Нажалост, ти контејнери су требали да буду привремено решење, али и дан-данас људи живе у тим условима. Због тога смо одлучили да преко наше градске фондације „Гнездо” и београдских компанија помогнемо тим људима у Глини, у Мајским пољанама – казао је заменик градоначелника

Он је нагласио да наши људи, где год да живе, увек могу да се ослоне на Град Београд. 

– Београд је место из кога увек могу да очекују помоћ, а то се показало и у Косовској Митровици, Црној Гори и сада у Глини. Београд ће помагати нашим људима где год да живе – поручио је Весић и захвалио Фондацији „Гнездо”, донаторима, Бранки Бакшић и народној посланици Сањи Лакић на помоћи. 

Весић је рекао да је његов посао да помаже свима којима је помоћ потребна. 

– Без обзира на то да ли је у питању неко из Маринкове баре, Сурчина или Земуна, свакој породици пружићемо неопходну помоћ. Мој посао у Граду Београду јесте проналажење начина да им се помогне, али и нашим људима у региону – закључио је Весић. 

Заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић је истакла да је данас велики дан за становнике Баније и града Глине и захвалила се Граду Београду, Горану Весићу, Сањи Лакић и донаторима на великој ангажованости. 

Она је напоменула да се прва кућа у насељу Мајске пољане, која је донација војвођанске владе, већ завршава. 

Тања Поповић је поновила да је данас велики дан за Град Београд, али и за Фондацију „Гнездо”, која је основана у новембру прошле године.

– За ово кратко време успели смо да помогнемо неколико породица, али данашња донација је једна од већих успеха – нагласила је Поповићева и захвалила заменику градоначелника на несебичној помоћи. 

Борислав Меанџија је у име свих породица са простора Баније захвалио на донацијама које се шаљу из Града Београда и Србије народу чије су куће настрадале у разорном земљотресу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поклони за жене даваоце крви 8. марта

Следећа вест

Обележено шест година од подизања споменика Бориславу Пекићу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *