Горан Весић разговарао с привредницима Младеновца о погодностима и подстицајима за инвестиције

Нема коментара Share:

04.03.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић разговарао је данас с привредницима Младеновца, којима су представљене погодности и програми подстицаја за инвестиције и запошљавање у 2022. години. У разговору су учествовали и председник општине Младеновац Владан Глишић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић. 

Весић је том приликом поручио да је свако ко запошљава бар једну особу, плаћа плату од чега живи бар једна породица – херој. 

– Овде смо имали прилику да разговарамо с привредницима који запошљавају хиљаде људи, због чега је важно да их чујемо и да видимо шта можемо да учинимо за њих. Град Београд ће у наредном периоду инсистирати да се измени закон по којем је извршена класификација подручја у Србији и на основу које се дају субвенције за привреду, како би београдске приградске општине биле третиране различито од централних. Оне су као и градске општине у првој зони и имају најмање подстицаја, а неко ко инвестира на свега двадесет километара одавде и није на територији Београда има два пута боље услове. То мора да се промени како бисмо привукли веће инвестиције у приградске општине – казао је Весић. 

Друга ствар о којој је било речи јесте већа заступљеност привреде посредством удружења у општини, навео је Весић. Заменик градоначелника најавио је веће инвестиције у Лазаревац и Младеновац, на чему се активно ради са Владом Србије. Младеновац ће убрзо бити повезан са БГ возом са много више полазака, што ће омогућити да више људи живе у Београду, а раде овде

– У данашње време стабилност је најважнија, посебно привреде јер од њене стабилности зависи свака друга у држави. Влада Србије не дозвољава да цена гаса нити других енергената порасте што је основно да привреда ради и да се сачувају радна места. Наши људи неће трпети без обзира на то шта се дешава у Европи – истакао је Весић. 

Владан Глишић је навео да је одзив за овај састанак био велик, те да су питања била конструктивна. Он је захвалио Горану Весићу што је увек ту за Младеновчане и изразио уверење да ће општина убудуће још више бити на услузи свим привредницима, посебно да понуди помоћ око катастра и издавања грађевинских дозвола. 

– Општина ће радити и на великим инфраструктурним пројектима, на првом месту за боље снабдевање водом, квалитетнију путну инфраструктуру, гасификацију. То ће побољшати не само услове за даља привредна улагања него и омогућити квалитетнији живот за све грађане – рекао је Глишић.  

Презентације о програмима подстицаја за привреднике одржали су директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије Никола Јанковић, саветница за подршку развоја МСП Мирјана Исаиловић и руководилац Одељења за финансијску анализу инвестиционих пројеката Бранка Маринковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

На трибини у Бољевцима представљене подстицајне мере Града намењене пољопривредницима

Следећа вест

Сајам запошљавања у Раковици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *