Градоначелник Радојичић у Старом двору угостио малишане у оквиру Кампа за српску децу региона и дијаспоре

Нема коментара Share:

05.03.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору четрдесеторо малишана у оквиру активности Кампа за српску децу региона и дијаспоре чији су организатори посланица Народне скупштине Републике Србије Сања Лакић и директор Фонда за избегла и расељена лица и за сарадњу са Србима из региона Душко Ћутило. 

Градоначелник је овом  приликом  испред Града Београда поздравио децу и пожелео им добродшлицу у Београд.

–Београд је град отвореног срца, свих грађана који у њему живе, који у њега долазе, али и свих Срба ма где они живели у свету. Из тог разлога желим да се у Београду осећате као код своје куће и кад год пожелите можете поново доћи овде. Верујем да ћете имати много прилика да дођете у Београд, било због образовања, науке,  спорта, или културних догађаја. Надам се да ће неке од вас пут навести да живите у Београду и да ћемо заједно развијати наш град и Србију–рекао је Радојичић и захвалио посланици Сањи Лакић која сада већ традиционално организује овакве скупове и води рачуна о томе да се сваке године деца из региона упознају додатно са својом историјом, културом, али и да обиђу различите споменике културе, музеје и туристичке атракције.

Градоначелник Радојичић је нагласио да су управо зато ови малишани имали данас прилику да уз пратњу стручног водича обиђу и здање Старог двора, те да је важно да се када је год то могуће додатно информишу о значајним културно-историјским споменицима своје земље и њеног главног града.  

–Једино тако ћемо живети боље и чувати нашу Србију у овим временима пуним изазова. Имали сте част да се јуче и данас састанете са председником Србије Александром Вучићем и патријархом српским Порфиријем. Државност и духовност су важни за Србију и зато и ми морамо да их негујемо. Кад год чујемо химну, видимо заставу и људе који представљају Србију, важно је да им дамо подршку – објаснио је градоначелник Радојичић.

Градоначелник   је додао да у Београду постоји много значајних културно-историјских споменика али и туристичких знаменитости које ће ови малишани имати прилику да обиђу и тако прошире своја досадашња знања о главном граду.

–Јуче и данас сте могли видети да је Београд све лепши. Често и ми који живимо у Београду не знамо све о њему, али сваким даном можемо сазнати нешто ново. Сада сте имали прилику да посетите  споменик Стефану Немањи као и Београд на води, пројекат коме се диви свако ко посети нашу престоницу. Имали сте прилику и да видите како је предиван храм Светог Саве. У Београду имамо и много малих тргова које можда нисте стигли оваг пута све да обиђете, али се надам да ћете сваки следећи пут имати нову прилику да још темељније и садржајније упознате Београд. Желим вам да из Београда понесете лепе успомене и да га што пре поново посетите – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: „Belgrade Indoor Meeting” сјајна промоција за Београд

Следећа вест

Завршни радови на реконструкцији дечијег игралишта на општини Земун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *