Весић: „Belgrade Indoor Meeting” сјајна промоција за Београд

Нема коментара Share:

05.03.2022.
Свако спортско такмичење у главном граду је промоција Београда и промоција спорта, рекао је заменик градоначелника Горан Весић на данас одржаној конференцији за новинаре поводом предстојећег „Belgrade Indoor Meeting”-а  који ће се одржати у понедељак, 7. марта у Штарк Арени.

Представљању овог такмичења, које представља увертиру за предстојеће атлетско Светско дворанско првенство које ће се одржати у Београду присуствовали су председник Спортског атлетског савеза Веселин Јевросимовић, наша натрофејнија атлетичарка Ивана Вулета, светски шампион у скоку у вис Арманд Дуплантис и савезни селектор репрезентације Србије Един Зуковић.

Весић је истакао да ово ће бити велики подстицај за развој наше атлетике.

– Овај спорт је, откад га је на његово чело дошао Веселин Јевросимовић постао спорт којим се поносимо. Наша обавеза је да наставимо да подржавамо атлетику и зато смо пуним срцем стали иза овог такмичења. Оно промовише атлетику а поред тога и промовише Београд. Ми живимо од туризма и важно нам је да на позитиван начин будемо представљени у свету. Ми смо јуче добили и завршни турнир у кошарци што говори о томе да се Београд свету представио као град у коме је добро организовати такмичења, у који сви желе да дођу и у коме свако такмичење може да се организује – казао је Весић.

Он је истакао да је и један од планова града да се у београдске вртиће уведе атлетика.

    – Ради се о посебном програму који има Атлетски савез и који је био до сада одложен због короне. Ове године смо кренули са бесплатним школама спортова међу којима је и атлетика за сву децу у Београду од првог до четвртог разреда а следећи корак ће бити и увођење атлетике у вртиће – рекао је Весић, пожелевши пуно среће свим такмичарима на предстојећем атлетском митингу и Светском дворанском првенству.

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић истакао је да је „Belgrade Indoor Meeting” највећи митинг који ће бити организован у Србији.

– Добили смо „силвер” статус, што значи да ће ово бити највећи атлетиски митинг који је Србија икада организовала, а који је увертира у Светско првенство. Учешће је најавило више од 130 такмичара, имамо више од 30 такмичара из иностранства. Све припреме пред Светско првенство већ смо завршили и остаје само технички и организациони део. За само првенство имамо преко 1.450 акредитованих атлетичара са нормама из преко 160 земаља. Више од 120 земаља је откупило телевизијски пренос, па ће Србија у марту бити атлетски центар света – рекао је Јевросимовић.

Српска атлетичарка Ивана Вулета рекла је да задовољство бити у друштву рекордера као што је Арманд Дуплантис.

– Арена поново изгледа спектакуларно и сви ће бити одушевљени и самом атмосфером и такмичарима. Митинг у понедељак ће бити увертира у оно што следи. Пресрећна сам што сам здрава и способна да се такмичим. Отворила сам сезону квалитетно и сазнањем да пред две недеље треба да се појавим као бранилац титуле, то ми је довољно да пружим максимум. Остајем доследна себи, бићу спремна и у понедељак желим да се примакнем даљини од седам метара. Онда остаје да спремна дочекам такмичење. Апелујем да у што већем броју дођемо да гледамо и Арманда и за викенд  пратимо такмичења јер сам сигурна да ће више од једног светског рекорда бити оборено – рекла је Ивана Вулета.

Светски шампион у скоку у вис Арманд Дуплантис каже да је узбуђен што је опет у Београду.

– Овде сам други пут и претходна посета је била веома успешна, био сам близу обарања светског рекорда. У овом моменту идем само на такмичења где мислим да сам у могућности да оборим светски рекорд и не бих ишао нигде где то не бих могао. Зато сам овде и ментално сам спреман да идем на нови светски рекорд, то је мој фокус и циљ – рекао је Дуплантис.

Селектор Срспког атлетског савеза Един Зуковић рекао је да је да је ово последње такмичење за испуњавање норми за СП. Он је истакао да зато има много пријављених атлетичара и  српски такмичари ће моћи да изборе норме. 

– Позвао бих публику да дође, јер сав приход иде хумантарне сврхе – поручио је Зуковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У старој школи у Умчарима отвара се нови вртић

Следећа вест

Градоначелник Радојичић у Старом двору угостио малишане у оквиру Кампа за српску децу региона и дијаспоре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *