Весић: Београд од данас домаћин и поставци Музеја светске атлетике

Нема коментара Share:

05.03.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић отворио је данас у Штарк Арени, заједно са председником Српског атлетског савеза Веселином Јевросимовићем, директором Наслеђа светске атлетике Кристофером Тарнером и атлетичарима Иваном Вулетом и Армандом Дуплантисом поставку Музеја светске атлетике.

Поставку, коју чине спортски реквизити светских атлетичара биће изложени током трајања „Belgrade Indoor Meeting”-а, који почиње 7. марта, па све до краја Светског дворанског првенства у атлетици, које ће се одржати у главном граду Србије од 18. до 20. марта.

Весић је том приликом истакао да Београд може да буде поносан што је домаћин овог такмичења.

– Биће ту 1.450 спортиста из 160 земаља, директан или одложен пренос у у 120 земаља и ово би сваки град у свету пожелео. Посебно смо поносни зато што не постоји спортиста у свету који не жели да дође у Београд што је доказ да смо пожељан град.  Зато смо срећни и што смо домаћини и Музеју светске атлетике где ће сви посетиоци моћи да се упознају са историјом овог спорта. Желим да у име града пожелим спортистима да постигну добре резултате и да Београд буде промовисан на најбољи начин – рекао је Весић, захваливши се свима који су радили на промоцији овог такмичења.

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић је указао да поставка има више од 300 експоната.

– Надам се да ће сви постиоци уживати а од данас ћемо као сталну поставку имати медаље и спринтерице наше Иване Вулете. Позивам све љубитеље атлетике да дођу и уживају у експонатима – казао је Јевросимовић.

Директором Наслеђа светске атлетике Кристофер Тарнер је подсетио да је Светска атлетска федерација одлучила да 1. јануара 2018. отвори ново одељење.

– То је израз поштовања атлетској историји. Ту су дресови, трофеји, спринтерице и друге ствари повезане са атлетиком а у музеју у Орегону имамо чак и новчиће старе 3.000 година који се користили на оригиналним Олимпијским играма. Одлучили смо да ово буде покретни музеј, а на укупно осам поставки у Штарк Арени две су посвећене атлетичарима из Србије – казао је Тарнер.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Симфонија Црњански” – 263. позоришна премијера „Дадова”

Следећа вест

Одржана седница Одбора за подизање споменика Бранку Пешићу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *