Градоначелник Радојичић у званичној посети Бијељини, обишао радове на новом мосту у Сремској Рачи и траси ауто-пута Кузмин–Бијељина

Нема коментара Share:

10.03.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем и приликом званичне посете обишао радове на новом мосту у Сремској Рачи и траси ауто-пута Кузмин–Бијељина. 

– Посебно ми је задовољство што сам данас са својим сарадницима овде у Бијељини и што могу и сам да се уверим у напредак радова. Реч је о важним пројектима који омогућавају брже контакте и сарадњу између Србије и Републике Српске. Политика Владе Републике Србије и председника Александра Вучића у претходним годинама показала је сјајне резултате у овом домену. Новија српска историја не памти да је било толико инвестиција, реализованих пројеката, изграђених путева и мостова. Суштина је да сада од Београда до овог места путујемо пуна два сата, а да ће се завршетком овог пројекта то време смањити на један сат. На тај начин наши контакти, активности и послови постаће много лакши, бржи и изводљивији – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да је дужина деонице Кузмин – Сремска Рача 18 километара, са мостом чија је изградња почела у октобру 2019. године, а вредност инвестиције на овој деоници је око 225 милиона евра. 

– То је веома важан део ауто-пута који ће спојити западни Срем и целу Србију са Републиком Српском и Босном и Херцеговином, у правцу ка Сарајеву и Бањалуци, и имаће по две коловозне траке са зауставним тракама. Предвиђено је да будућа саобраћајница пролази кроз насеље Кузмин све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче, где је у току изградња моста преко реке Саве у дужини од 1.327 метара. Поред изградње моста преко реке Саве, пројектом је предвиђена изградња моста преко реке Босут, као и петље Босут и петље Кузмин, која представља везу ауто-пута Београд–Шид са ауто-путем Кузмин – Сремска Рача. Овде ће се налазити интегрисан гранични прелаз чиме ће се значајно смањити саобраћајне гужве на граници. Када пројекат буде завршен, грађани Србије и Републике Српске ће бити ближи једни другима, студенти и пацијенти брже ће путовати и стизати до својих одредишта, што је мени као градоначелнику, али и лекару најважније – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мартовски фестивал од 29. марта до 2. априла

Следећа вест

Весић: Дигитализацијом рада Комуналне милиције до већег поштовања комуналног реда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *