Никодијевић: Београд светска престоница атлетике и кошарке

Нема коментара Share:

13.03.2022.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић рекао је да је Београд светска престоница у атлетици јер се следеће недеље у „Штарк арени” одржава Светско дворанско првенство, али да ће бити и престоница кошарке јер је и ове године добио организацију „Фајнал фора”. 

– Пре четири године Евролига је оценила да је наш главни град организовао најбољи „Фајнал фор” и тада смо донели одлуку да ћемо се поново кандидовати. Нисмо очекивали да ће бити тако брзо, можда за годину, две, али када смо добили сазнања да Берлин неће моћи да организује завршни турнир европске кошарке, почели смо са припремом документације и релативно лако добили организацију. Од осталих нас издваја то што имамо сјајну дворану, опремљену свим неопходним техничким елементима, искусне људе, велике хотелске капацитете, добре авио-везе са читавом Европом. Не мање важно јесте и то што је Београд град кошарке, те је Евролига у свом саопштењу навела да се кошарка вратила кући – казао је Никодијевић за ТВ К1. 

То се видело и по организацији пре четири године, додао је Никодијевић, јер иако ниједна домаћа екипа није играла, није било празног места у Арени, тако да се и овог пута очекује велики број страних гостију, којих је прошли пут било безмало петнаест хиљада, али и домаће публике.   

– Желимо добру карневалску атмосферу у Београду и очекујемо да ће и ове године он бити отворени град – навео је Никодијевић. 

Када је реч о атлетици, важно је напоменути да од почетка пандемије није било ниједног првенства на светском нивоу и зато се очекује да ће у Београд доћи спремни такмичари, жељни да освоје добре резултате. 

– Пре седам дана имали смо такорећи „генералну пробу” – Отворено првенство у атлетици и тада је „пао” светски рекорд у скакању увис с мотком. Очекује нас много такмичара, освајача олимпијских и бројних других медаља. Београд је већ био организатор Европског дворанског првенства у атлетици и, управо због тога што су људи били презадовољни, добили смо организацију првенства на светском нивоу. Долазак је најавило више од хиљаду такмичара, а 150 земаља акредитовало је своје новинаре за директно праћење такмичења. Предивне слике из Београда отићи ће у читав свет – нагласио је Никодијевић. 

Председник Скупштине града је на крају оценио да смо добри домаћини спортских такмичења јер све то радимо с љубављу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Делови општина Савски венац и Гроцка у среду без воде

Следећа вест

Градска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *