Дечак који је избачен из приватног вртића биће уписан у државни

Нема коментара Share:

01.04.2022.
Дечак Н. Ј. чији су родитељи пријавили приватни вртић „Наша друга кућица” јер су дете избацили из вртића због немогућности да се прилагоде и одговоре његовим потребама, биће уписан у државни вртић где ће са њим радити професионалци, а приватни вртић ће сносити последице због неиспуњавања мера просветне инспекције, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

 – Скандалозно је што jе приватни вртић упркос мерама просветне инспекције остао при ставу једностраног раскида уговора и дете данас није примљено у вртић. Реаговали смо одмах и малишан ће ускоро кренути у један од државних вртића. Такво понашање је неприхватљиво и од Министарства просвете, науке и технолошког развоја ћу затражити одузимање лиценце за рад овог вртића због грубог кршења прописа – рекао је Гак.

Како је истакао, у поменутом приватном вртићу нису уложили ни основне, минималне напоре да, као установа која се бави децом, помогну у прилагођавању детета на колектив иако су од родитеља имали потпуну подршку, односно они су чак приватно ангажовали и асистента за дете које има дисхармонично кашњење у развоју.

 – Неопходна је свака могућа помоћ и професионалност у раду с децом са развојним проблемима, овакви случајеви су недопустиви и морамо их санкционисати како се не би понављали – рекао је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић угостио такмичарке 53. Међународног осмомартовског турнира за шахисткиње

Следећа вест

Бесплатно одношење кабастог отпада током викенда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *