Одата почаст раднику „Београдских електрана” погинулом за време НАТО агресије

Нема коментара Share:

04.04.2022.
Јавно комунално предузеће „Београдске електране” данас је обележило 23. годишњицу погибије колеге Слободана Тришића за време НАТО агресије на Савезну Републику Југославију и бомбардовања топлане „Нови Београд”. Том приликом, чланови породице Тришић, менаџмент „Београдских електрана”, колеге, представници Синдикалне организације „Београдских електрана”, представници УБНОР-а и бивши директори предузећа положили су венце на спомен-обележје Слободану Тришићу. 

– Смрт нашег Слободана и свих других невиних жртава тог варварског напада на нашу земљу, посебно боли зато што је то резултат свесног чина, може се рећи и бахатости моћника којима људске жртве и разарања нису били препрека за остваривање својих мрачних циљева – истакао је Горан Шкрбић, близак колега погинулог Тришића.

Према његовим речима, тог 4. априла 1999. године одузет је један невин живот човека који је као и много пута до тада марљиво, савесно и поштено завршавао још једно ноћно дежурство, бринући о безбедности ове топлане. Ни после 23 године нема одговора зашто се то десило и зашто су мета били цивилни објекти и цивили. 

– Сваки наш напредак тешко би био могућ ако се не бисмо сећали наше историје и преломних догађаја који су одређивали наш даљи пут. Из оваквих трагичних догађаја морамо да извучемо важне поуке, као појединци, као радници овог предузећа и као грађани ове земље и да никада више не дозволимо да нам се сличне трагедије догоде. То је наша обавеза према онима који су изгубили своје животе – закључио је Шкрбић. 

Он је подсетио да људскост и топлина Слободана Тришића никада неће нестати из сећања колега из „Београдских електрана”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд подржава кампању за 4.000 живота

Следећа вест

Изложба цвећа у парку Мањеж

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *