Весић: Изградњом паркинга настављено улагање у општину Младеновац

Нема коментара Share:

06.04.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас новоизграђени паркинг у центру општине Младеновац. Догађају је присуствовао председник општине Младеновац Владан Глишић, као и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

Весић је рекао да се реализацијом овог пројекта настављају радови на уређењу града и градских општина.

– Једна од ствари које смо обећали Младеновчанима јесте управо уређење паркинга. Ово је први уређени паркинг у Младеновцу који обезбеђује место за 100 аутомобила. Новац за уређење обезбедила је Општина из буџета и на томе им захваљујем. На овај начин се подиже квалитет живота људи. У непосредној близини паркинга је аутобуска станица и веома је важно да људи који долазе из других делова Младеновца имају где да оставе аутомобил и наставе пут ка жељеним дестинацијама – рекао је Весић.

Он је истакао да се у Младеновцу тренутно гради и девет рени бунара.

– Тренутно, младеновачки водовод обезбеђује проток од 105 литара у секунди, док ће изградња девет рени бунара обезбедити додатних 45 литара воде у секунди. То ће бити више него довољно за период док Младеновац не буде спојен на регионални водовод Макиш–Младеновац. Тренутно пројектујемо водоводну мрежу за 12 месних заједница, а када тај посао буде завршен, почећемо са изградњом секундарне водоводне мреже. Све наведено значи да у року од неколико година у Младеновцу више неће постојати ниједна кућа која није прикључена на водовод. То је велики успех упркос чињеници да је 21. век и да те ствари нису за похвалу. Такође, тренутно се граде и четири игралишта у Младеновцу, трансфер-станица за отпад, као и рециклажни центар. Младеновац ће бити обухваћен и пројектом „Чиста Србија”, што значи да ће део центра, као и део околних насеља добити канализацију и пречистаче отпадних вода, што тренутно радимо у Међулужју. Све то је доказ колико се тренутно улаже у ову општину и колико је важно да се Младеновац правилно развија – додао је Весић.

Он је подсетио да постоји обећање Владе Србије, али и Града да ће у Младеновац доћи и један велики инвеститор.

– Општини Младеновац је потребна једна фабрика с обзиром на то да су некадашње велике фабрике ове општине престале са радом током транзиције. Када све то будемо завршили, Младеновчанке и Младеновчани ће осетити бољитак и живети боље и комфорније. За нас је Младеновац важан колико и Теразије и због тога често долазим овде и настојим да све обећано буде и урађено – поручио је Весић.

Председник општине Владан Глишић није крио задовољство због тога што је Младеновац данас добио, како је рекао, велики и уређени паркинг простор.

– Реализацијом овог пројекта решили смо велики проблем са паркингом у центру општине. Желим да захвалим Горану Весићу на великој помоћи у комуникацији са „Железницама Србије”, али и на изради планске документације. На паркиралишту постоји електронски бројач возила који грађанима омогућава да знају у сваком тренутку колико има слободних места. Општина је обезбедила бесплатно паркирање за труднице и мајке деце узраста до годину дана у првој и другој зони – рекао је Глишић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић положио венац у знак сећања на жртве шестоаприлског бомбардовања 1941. године

Следећа вест

Сећања на жртве бомбардовања Београда 6. априла 1941. године

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.