Додељене награде за најбоље компаније и организације у Србији

Нема коментара Share:

07.04.2022.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић присуствовао је данас у Старом двору свечаној церемонији уручења признања „Најбоље у Србији 2022”, која додељује Удружење „Моја Србија”. Том приликом, он је уручио златну плакету „Доброчинитељ” Фондацији Новак Ђоковић.

Догађају су присуствовали заменик секретара за привреду Раденко Дурковић, председник Уудружења „Моја Србија” Милан Ристић, председница „Центра потрошача Србије” Маја Анокић и представници компанија које су добиле овогодишња признања.

Младеновић је поздравио присутне и захвалио Удружењу „Моја Србија” које традиционално већ 12 година окупља и додељује признања друштвено одговорним компанијама и организацијама.

– „Моја Србија” је успела да својом упорношћу наметне став и свест о томе колико је важно да купујемо домаће и подржавамо домаћу привреду те да на тај начин дамо подстицај домаћим фирмама да још квалитетније и боље раде, да буду конкуретније на тржишту и да се прилагођавају потребама потрошача. Управо то што грађани бирају производе које ће конзумирати даје овој награди велики значај – рекао је Младеновић.

Он је изразио уверење да се у будућности неће разговарати о кризама и сукобима, већ да ће доминатне теме бити о томе колико су извоз и производња повећани и колико нових радних места треба да отворимо.

– Ми то у Граду видимо, јер првих неколико месеци у овој години показују, упркос кризи у свету, да према нашим инпутима које добијамо кроз буџетске приходе привредне околности и амбијент нису у потпуности нарушени – поручио је помоћник градоначелника.

Младеновић је честитао добитницима признања на заслуженим наградама, пожелео им пуно успеха у даљем раду, изразио наду да актуелна криза неће утицати на њихово пословање и позвао их да и даље раде на корист и добробит грађана.

Милан Ристић је рекао да је кампања „Најбоље у Србији” започета пре 12 година са циљем да подстакне развој домаће производње и промовише најквалитетније домаће производе и брендове.

– Тада смо покренули акцију „Мој избор”, која подразумева избор најбољих домаћих производа, и успоставили процедуру за доделу признања које се придржавамо и данас.Током првих десет година ове акције урађено је много, направили смо више каравана по Србији и разговарали са грађанима. Покренули смо и акцију „Миљеник потрошача” која се бави не само домаћим производима већ и свим брендовима на српском тржишту а ове године се истоимена награда додељује други пут. У 2011. години покренули смо кампању доделе признања за друштвену одговорност која смо додељивали пет година, а од ове године додељујемо и награду „Доброчинитељ” компанијама и организацијама које су друштвено одговорне. Циљ ове награде је да њу у будућности додељују доброчинитељи односно бивши добитници – закључио је Ристић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић честитао грађанима 7. април – Светски дан здравља

Следећа вест

„Зеленило” на Сајму хортикултуре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *