Градоначелник Радојичић честитао грађанима 7. април – Светски дан здравља

Нема коментара Share:

07.04.2022.
Поводом Светског дана здравља, који се сваке године обележава 7. априла, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић истакао је да је и овај дан одличан тренутак да се подсетимо здравствених радника који се већ две године од појаве пандемије вируса корона непрекидно боре за наше животе и здравље.

– У име Града Београда, као градоначелник и лекар захваљујем здравственим радницима на свему што и даље чине. Иако је здравствени систем био под великим притиском, остао је стабилан захваљујући политици коју је водио председник Александар Вучић – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је у претходне четири године стратешки циљ Града Београда био постизање еколошке стабилности, пре свега развојем урбане мобилности и озелењавањем града, области које су међусобно уско повезане.

– Подсетићу да смо само у претходном периоду унапредили урбану мобилност и у оквиру ње градски саобраћај набавком 10 аутобуса на електрични погон, као и 100 аутобуса на природни гас. Београд тренутно има 103 километра уређене бициклистичке инфраструктуре. Унапредили смо пешачки саобраћај изградњом Савског трга и шеталишта Лазаро Карденас. У сарадњи са партнерима изградили смо пешачке и бициклистичке стазе у најзеленијим деловима града, као што су Бањичка шума, Звездара и Ада Циганлија. Са друге стране, када је реч о озелењавању, само у оквиру акције „Дрво за Београд” засадили смо око 2.500 садница, а преко Јавног комуналног предузећа „ Зеленило – Београд” још 5.000 током протекле године, што је све ишло у прилог томе да Београд буде зелени град. Остварењем ова два стратешка циља, урбане мобилности и озелењавања, позитивно смо утицали на здравствену превентиву, а на ширем плану превентиву смо усмерили и ка здравственом систему, јер када су грађани здравији онда је и здравствени систем растерећенији – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

На овогодишњем конкурсу за упис у вртиће више од 14.000 слободних места

Следећа вест

Додељене награде за најбоље компаније и организације у Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *