Весић представио пројекат „Београд 2030” делегацији Фондације „Конрад Аденауер”

Нема коментара Share:

07.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић представио је пројекат „Београд 2030” у Конаку кнегиње Љубице делегацији Фондације „Конрад Аденауер”, као и студентима из немачке фондације „Унион Штифтунг”, који су у посети нашем граду. Презентацији су присуствовали заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић, директор Фондације „Кондар Аденауер” Норберт Бекман-Диркс, као и директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић.

Весић је истакао да је имао прилику да разговара са 15 младих студената који су у посети нашем граду. 

– Београд има веома добру сарадњу са Фондацијом „Конрад Аденауер” и посебно сам задовољан што су ови млади људи данас у Београду. Представио сам им програме у оквиру пројекта „Београд 2030” и надам се да су могли боље да упознају наш град и да виде како ми планирамо наш развој – истакао је Весић. 

Он је додао са су у суштини комунални проблеми свуда исти без обзира на то да ли сте у Берлину, Београду или Лондону. 

– Упознао сам их са Београдом и надам се да ће им се наш град свидети и да ће они доћи и пре те 2030. године да провере да ли смо реализовали све што смо обећали грађанима. Срећан сам, а могли сте да чујете то и од њих, да је Београд тренутно најдинамичнији и најпожељнији град за посету у Европи. Ми се трудимо да будемо град који је отворен према новим људима и новим идејама и место где сви, поготово млади, желе да дођу – нагласио је заменик градоначелника.

Директор Фондације „Конрад Аденауер” Норберт Бекман-Диркс подсетио је да живи у Београду већ седам година и исказао запажање да се Београд убрзано развија. 

– Бројна градилишта и уређене фасаде говоре о динамици којом се промене дешавају и да Београд постаје прави европски град. Позвани смо на презентацију пројекта „Београд 2030”, што смо веома радо прихватили. Овај пројекат обухвата различите теме – од саобраћаја, преко заштите животне средине, третмана отпадних вода до многих других ствари које менаџмент једног града мора да „решава” – рекао је Бекман-Диркс. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић се састао са специјалном изасланицом Стејт департмента за питања Холокауста Елен Џермејн

Следећа вест

Одржана 21. седница Градске изборне комисије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *