„Зеленило” на Сајму хортикултуре

Нема коментара Share:

07.04.2022.
Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” и ове године традиционално учествује на 27. међународном Сајму хортикулутуре „Beoplantfair”. Сајам се отвара данас и трајаће до 11. априла у Хали 3 Београдског сајма, саопштено је из овог предузећа. 

Грађани ће бити у прилици да се упознају са делатностима предузећа – од пројектовања, извођења радова на подизању и одржавању зелених површина, преко производње садног материјала до старања о заштићеним природним добрима Београда.

Изложбеним штандом на овогодишњем сајму хортикултуре „Зеленило – Београд” жели да подсети суграђане на дугогодишњу традицију, знање, искуство и квалитет овог предузећа у обављању своје делатности. Као једна од најутицајнијих фирми у области хортикултуре и уређења јавних зелених површина, „Зеленило” је поносно на транзицију коју је предузеће прошло од оснивања до данашњег „Зеленила” – пут дуг 93 године.

Посетиоци ће на штанду „Зеленила” моћи да виде примере вертикалног озелењавања чиме се могу оплеменити зидови, ограде, стубови и слични простори. Биће приказани различити елементи партерног уређења зелених површина, али и биљке за уређење ентеријера.

О искуству које предузеће има у производњи садног материјала говори и податак да се у расадницима „Зеленила – Београд” годишње произведе милион садница сезонског цвећа које се саде два пута годишње на јавним површинама, као и приближно 100.000 садница дендроматеријала (шибље и дрвеће) и на хиљаде перена и собних биљака.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Додељене награде за најбоље компаније и организације у Србији

Следећа вест

Весић положио венац у знак сећања на жртве шестоаприлског бомбардовања 1941. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *