Одржане 24. и 25. седница Градске изборне комисије

Нема коментара Share:

10.04.2022.
Градска изборна комисија је на 24. седници, одржаној вечерас, одбила 85 приговора на гласање на бирачким местима на изборима за одборнике Скупштине града, одржаним 3. априла 2022. године, оценивши их неоснованим. Приговоре су поднели коалиција Душко Вујошевић – Борис Тадић – Ајмо људи, Група грађана Морамо – За добар град – Не давимо Београд – Акција – Еколошки устанак – Ћута – Избор за нашу општину – Платформа Солидарност – Форум Рома Србије, као и коалиција „Уједињени за победу Београда”.

Одбијен је и приговор коалиције „Уједињени за победу Београда” на рад председника Градске изборне комисије због неправилности током спровођења гласања на изборима за одборнике Скупштине града, одржаним 3. априла.

Градска изборна комисија вечерас је одржала и 25. седницу на којој је усвојено решење о спровођењу поновног гласања на бирачким местима за која је констатовано да се не могу утврдити резултати гласања и на којима је поништено гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда.

Понавља се гласање на бирачком месту за које је решењем ГИК-а констатовано да се резултати гласања не могу утврдити, и то на бирачком месту број 49 (ОШ „Иван Милутиновић”) у градској општини Палилула. Понавља се гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда и на бирачким местима на којима је решењем ГИК-а поништено гласање, и то на бирачком месту број 31 (ОШ „Филип Вишњић”) у градској општини Палилула, на бирачком месту број 39 ( МЗ „Теразије”) у градској општини Стари град, као и на бирачком месту број 106 ( Дом културе „Велика Моштаница” – Велика сала) у градској општини Чукарица.

Поновно гласање одржаће се у суботу, 16. априла 2022. године, од 7 до 20 сати.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Становници Сенаје добијају и централни трг

Следећа вест

Весић: Радимо пуном паром, до 2030. године Београд ће имати две линије метроа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *