Весић: Становници Сенаје добијају и централни трг

Нема коментара Share:

10.04.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је својом покретном канцеларијом поново посетио месну заједницу Сенаја у Младеновцу и разговарао са грађанима о томе шта још може да се уради како би квалитет живота људи у овом крају био бољи.

Он је подсетио да је у овом селу, накод недавне посете, урађено ново игралиште за децу, да је у току изградња моста и најавио изградњу трга у центру села.

– Ново дечје игралиште у Сенаји изгледа као свако друго игралиште на територији Београда. Потпуно је нормално да деца у Сенаји имају овакво игралиште као сва друга деца. Свако насеље и свако село треба да има овакав простор за децу и то је политика која је добра за све људе. Овде градимо мост, бунар, а у будућности и канализацију, која је планирана у оквиру пројекта „Чиста Србија”. Средићемо и трг у центру села и на тај начин показати да нам је комфор људи у сваком насељу подједнако важан – рекао је Весић.

Долазим у овакве делове града јер је за нас важно да решавамо проблеме људи, навео је Весић. Да немамо добру економију, не бисмо могли да радимо ни водовод, ни канализацију, па чак ни ово дечје игралиште, истакао је он.

Према речима председника општине Младеновац Владана Глишића, да нема добре сарадње са Градом Београдом, добре економије, доброг рада Владе Србије, не би ни Младеновац имао буџет да финансира игралиште у МЗ Сенаја.

– Овде се гради мост и бунар. Пројектована је водоводна мрежа и све је спремно за њену изградњу. У плану је изградња трга, а проширићемо и зону изношења смећа за коју смо већ обезбедили контејнере. Побољшавамо услове живота у МЗ Сенаја и улагањем у основно образовање. Захваљујући Граду Београду обезбедили смо грејање на га и средили основну школу – истакао је Глишић.

Председник МЗ „Сенаја” Зоран Тиосављевић је захвалио Горану Весићу на испуњеним обећањима у вези са овом месном заједницом.

– Он овде долази већ трећи пут и помаже нам. Пита нас шта нам фали, а много нам је фалило. Једно по једно је урађено и даље се ради – нагласио је Тиосављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржана 26. седница Градске изборне комисије

Следећа вест

Весић: Становници Сенаје добијају и централни трг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *