Весић: Објављена коначна ранг-листа, 43 средњошколца добила једнократна новчана средства

Нема коментара Share:

12.04.2022.
Фондација за младе таленте Града Београда објавила је коначну ранг-листу за доделу новчаних средстава талентованим ученицима средњих школа са територије Београда према којој је укупно 43 деце добило једнократна новчана средства, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је истакао да је укупно додељено 11.846.561,10 динара бруто.

– Фондација је 11. фебруара 2022. године расписала конкурс ради набавке неопходне опреме на износ од 12 милиона динара. Услове конкурса испунило је 50 деце, док седморо деце није испунило неки од прописаних услова. Од 50 њих који испуњавају услове конкурса, 43 је средњошколаца којима су одобрена новчана средства према коначној ранг-листи, и то за 19 талентованих ученика у области науке, 11 у области уметности и 13 у области спорта – рекао је Весић.

Весић је нагласио да је рок за пријављивање био до 4. марта, до када је пристигло укупно 57 пријава.

– Фондација за младе таленте упутила је захтев ка Граду Београду, на шта смо дали сагласност, да се повећа буџет за конкурс за још 2.000.000,00 динара, како би новчана средства добило још седморо деце. Тиме ће новчана средства ове године добити сва деца која су испунила све услове прописане конкурсом. Ове године, новчана средства за набавку неопходне опреме за даље неговање талента, и то максимум 300.000 динара по кандидату, добили су средњошколци за куповину музичких инструмената – виоле, хорне, флауте, клавира и других. Научници су добили средства за куповину неопходне литературе, рачунара и рачунарске опреме, док су први пут до сада, поред опреме за стрељаштво и шах, додељена новчана средства за куповину опреме за уметничко клизање и кунг-фу савате – објаснио је Весић.

Према његовим речима, од 2016. године па закључно са конкурсом 2019. године реализована су успешно четири конкурса. 

– Jеднократну новчану помоћ за набавку неопходне опреме ради даљег неговања талента добило је до сада 217 деце, док је до сада Фондација помогла преко 250 талентоване деце. Фондација је још једном показала посвећеност у пружању помоћи младим талентима слабијег материјалног стања, како би наставили са развијањем својих потенцијала. Истовремено, ова фондација се труди да својим радом унапређује положај деце и младих креирањем услова за напредовање и усавршавање. Фондација, у сарадњи са Градом Београдом и друштвено одговорним компанијама, помаже све већем броју младих, како би им омогућила неопходна новчана средства и допринела даљем развоју њихових талената – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Васкршњи етно базар” у Бољевцима

Следећа вест

Продужен рок важења инвалидске паркинг карте

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *