Весић подржао акцију „Једна карта – једно дрво” у организацији турнира „Serbia open”

Нема коментара Share:

13.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас садњи стабала на београдском ушћу у оквиру акције „Једна карта – једно дрво” у организацији тениског турнира „Serbia open”. 

Садњи је присуствовао директор турнира Ђорђе Ђоковић и српски тенисер Миомир Кецмановић. 

Весић је истакао да је турнир „Serbia open” један од најбитнијих спортских догађаја који се организује у Београду. 

– Турнир постаје традиционалан и то је основна разлика када је реч о организацији различитих светских или европских првенстава које наша престоница добија последњих година. Турнир, као и свако друго првенство, захваљујући Новаку Ђоковићу промовише спорт, али и наш главни град – казао је Весић. 

„Serbia open” новом акцијом даје допринес и другим вредностима у друштву, попут заштите животне средине, истакао је Весић и захвалио породици Ђоковић на том ангажману. 

Позвао је грађане Београда да посете турнир „Serbia open” и тако дају подршку најбољем тенисеру садашњице Новаку Ђоковићу, те да куповином карата за турнир помогну у куповини садница. 

Весић је истакао да је Новак Ђоковић добитник „Награде града Београда – Деспот Стефан Лазаревић” за трајан допринос и животно дело, која се традиционално додељује за Дане Београда од 16. до 19. априла. 

– У питању је највећа награда коју Скупштина Града Београда може да додели неком Београђанину. Надам се да ће Новак бити у прилици да присуствује уручењу награде и осети захвалност свих Београђана за све што је урадио за спорт, Србију и њен главни град – закључио је Весић. 

Ђорђе Ђоковић је захвалио заменику градоначелника на промоцији акције „Једна карта – једно дрво”.

Он је истакао да је у оквиру акције предвиђено више од 35.000 стабала да буде засађено на око 100 хектара широм Србије. 

– Поносни смо на ову акцију и спремни да подржимо и друге акције сличног типа. Позивам грађане Београда да се прикључе, купе карту за „Serbia open”, гледају врхунски тенис и уједно помогну у пошумљавању Србије – навео је Ђоковић.

У седмици пред почетак турнира, саднице ће бити посађене у Крагујевцу, Краљеву, Лесковцу, Нишу, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Кули, док се садња наставља и од 17. априла у Шапцу, Смедереву, Новом Саду и Бачкој Тополи, када почињу такмичења у оквиру Тениског центра „Новак”, истакли су организатори акције.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Апел добровољним даваоцима крви

Следећа вест

Градска изборна комисија одржала 29. седницу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *