Весић обишао новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Карађорђе” у Остружници

Нема коментара Share:

14.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас новоизграђену фискултурну салу у Основној школи „Карађорђе” у насељу Остружница на општини Чукарица и том приликом поделио ђацима реквизите за атлетику. Догађају су, између осталих, присуствовали председник општине Чукарица Срђан Коларић и директорка ОШ „Карађорђе” Емилија Рајић Матић, као и спортисти Јован Копривица, Горан Ивковић и Жељко Танасковић.

Весић је подсетио да је ОШ „Карађорђе” једна од најстаријих школа у Србији, која је изграђена 1805. године. 

– Требало је да прође скоро два века да направимо фискултурну салу у овој школи. Као што видите, наша земља напредује, имамо новца да можемо да уређујемо и фискултурне сале те да реализујемо оно што вековима други нису урадили. Ове године, осим у Остружници, направили смо фискултурну салу и на Умци, а у плану су још две фискултурне сале на Чукарици. Тако ћемо уредити сваку школу, јер Београд има пара да улаже у оно што је неопходно. Радост ове деце и спортиста који су данас овде, јасно показује да смо били у праву када смо одвојили новац за уређење сале, 38 милиона динара. Овим смо показали да нам је важно да свако дете на територији града има исте услове за живот, нормалну фискултурну салу, као и нормално и срећно детињство – рекао је Весић.

Срђан Коларић је истакао да му је драго што је отворена фискултурна сала у овој школи. 

– Општина Чукарица, захваљујући Граду Београду, обновила је претходних година дом здравља, вртић, дом културе, асфалтирала и велики број улица и реконструисала водоводну мрежу. Нама је битно да сваки део Чукарице буде заступљен и да се овде живи боље и квалитетније – рекао је Коларић.

Емилија Рајић Матић изразила је задовољство што је школа коначно добила фискултурну салу и додала да ће деца моћи да похађају наставу без проблема које су имала раније.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Деца ускоро у новом вртићу „Филмић” на Чукарици

Следећа вест

У старој школи у Умчарима отвара се нови вртић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *