Деца ускоро у новом вртићу „Филмић” на Чукарици

Нема коментара Share:

15.04.2022.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, председник општине Чукарица Срђан Коларић и директорка Предшколске установе „Чукарица” Биљана Гајић обишли су данас новоизграђени вртић „Филмић” у Филмском граду на Чукарици, у који ће крајем априла кренути малишани.

Раније, данас, објекат је и званично предат установи на коришћење.

– Завршен је технички пријем и имамо дозволу противпожарне инспекције за почетак рада, чиме су се стекли услови да малишани крену у нови вртић. Остало је да се заврше административне ствари које не ремете отварање вртића, чему се изузетно радујемо – рекао је Гак.

Он је додао да ће до септембра почети са радом још два вртића у Београду те да је у току градња још неколико нових.

– Београд ће коначно бити град без листе чекања. Напорно смо радили да дођемо до тога, али резултат је вредан тога – поручио је Гак.

Председник општине Чукарица Срђан Коларић најавио је даље ширење капацитета на Чукарици.

– Драго нам је да ће скоро 300 деце боравити у једном од најбољих вртића у граду, а биће места још. На Чукарици за тим имамо потребу, препознали смо је и разумели – рекао је Коларић приликом обиласка 24. вртића на овој општини чија је изградња коштала око 305 милиона а коју је финансирала Дирекција за грађевинско земљиште.

Директорка Предшколске установе „Чукарица” Биљана Гајић истакла је да је „Филмић” један од најмодерније опремљених вртића у Београду у коме је запослење нашло десет васпитача, десет медицинских сестара – васпитача и помоћно особље.

– Вртић има сензорну собу, подно грејање, трим-стазу, пространо двориште са целокупним мобилијаром, мали терен за кошарку, централну климу, централно озвучење. Презадовољни смо и једва чекамо долазак деце – рекла је Гајићева.

На општини Чукарица у вртиће иде скоро шест хиљада малишана а само за опремање вртића Секретаријат је прошле године издвојио више од 50 милиона динара. У протеклих пет година, у текуће одржавање вртића на овој општини, обнове и поправке уложено је око 360 милиона динара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Осветљен пешачки прелаз на Овчанском путу

Следећа вест

Весић обишао новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Карађорђе” у Остружници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *