Весић: Град обезбедио додатна средства како би свих педесеторо талентоване деце добило стипендију

Нема коментара Share:

15.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић примио је данас талентоване ученике средњих школа који су добили једнократна новчана средства Фондације за младе таленте за куповину неопходне опреме ради даљег неговања талента. Догађају у Старом двору присуствовала је и заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић.

Весић је изјавио да је ово пета година како Град додељује стипендије најталентованијој деци. 

– Укупно су 43 ученика добила стипендију Града, 19 ученика из области науке, 13 из области спорта и 11 из области уметности. Услове је испунило 50 деце, али због недостатка средстава дали смо 43 стипендије. Из тог разлога смо донели одлуку да обезбедимо додатна два милиона динара, како би сва деца, њих 50, која су прошла конкурс и испунила услове, добилa стипендију – рекао је Весић.

Према његовим речима, до сада је укупно 250 деце добило стипендију Града Београда.

– Многи од њих су постали успешни уметници или су на путу да то буду и сваком смо помогли да купи опрему, да оде на неко такмичење и представља себе и свој град. Задовољан сам што је Град Београд оснивањем Фондације за младе таленте пронашао начин да додатно помогне својој најталентованијој деци. Наша жеља је да та деца оду у иностранство и прославе свој град, али да се врате и да овде живе и раде. Желимо да у својој земљи буду познати српски уметници и спортисти, односно најбољи у оној области којом се баве. Уз помоћ Града и донатора обезбедили смо новац и нашли начин да помогнемо нашој најталентованијој деци – рекао је Весић. 

Он је истакао да деца могу да конкуришу и за конкурсе које даје Република Србија, док је ово нешто што даје Град Београд деци. 

– Обећао сам им да ће добити карте за Фајнал фор у Београду, који организујемо у мају. На овај начин желимо да им покажемо да могу да буду део и других великих спортских такмичења које организује Град Београд. Неки су тражили карте за неке друге концерте, на пример за Менескин. На овај начин желимо да им покажемо да је Град Београд уз њих и да ћемо им помоћи не само стипендијом него и на друге начине, те да смо поносни на њих – закључио је Весић.

Директорка Фондације за младе таленте Ана Зекавица изјавила је да ова фонадација постоји шест година и да је ово пети конкурс којим се додељују новчана средства.

– Прошле године смо се фокусирали на нови пројекат доделе уџбеника за први и други разред основне школе. До сада је 250 младих људи добило средства а неки су уписали и факултете и наставили студије са нашим инструментима – рекла је Ана Зекавица.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић за Ускрс обишао евангелистичку цркву у Бољевцима

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао Ускрс надбискупу Хочевару и верницима који га прослављају по грегоријанском календару

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *