Весић: Равномеран развој свих делова града

Нема коментара Share:

16.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом обреновачко насеље Шљивица, где су у току радови на асфалтирању путева. Обиласку је присуствовао и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.

Весић је изразио задовољство што је Обреновац последњих година постао велико градилиште.

– Данас смо у Шљивицима где радимо улицу у дужини од преко једног километра и када се погледа колико људи живи овде, јасно је да то за њих значи нормалан живот. У овом насељу смо већ урадили 136 прикључака на канализацију, што је био посао вредан 88 милиона динара, сада радимо у Белом пољу 205 прикључака, а када додамо асфалтирање и све друго што смо урадили у овом делу Обреновца, онда је јасно да не постоји део општине где нешто нисмо урадили. Да ли је то довољно, знамо да није и да ли треба још да се ради, сигурно да треба, али кад је Обреновац у питању са сигурношћу можемо да кажемо да је много урађено. То је зато што и ова општина има руководство које се бори за Обреновац и труди се да доведе што више инвестиција – рекао је Весић.

Он је најавио и расписивање тендера за изградњу нове градске пијаце којом ће се Обреновчани поносити.

– Поред тога, у оквиру „Чисте Србије” почињемо да радимо фабрику за прераду отпадних вода, а много тога је учињено и на копању рени бунара и секундарној мрежи. Ту је и пројекат БГ воза који радимо заједно са метроом и којим ћемо спојити Обреновац преко Сурчина тако да ће грађани и грађанке Обреновца добити још једну могућност повезивања са центром града, ефикасну и еколошки прихватљиву линију чиме ћемо омогућити да Београд функционише као јединствена целина јер ће возови ка Београду ићи на 10, 12 до 15 минута „у шпицу” и на 45 минута „ван шпица” – казао је Весић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је да ће после асфалтирања насеља Шљивице исти посао бити урађен и у Белом пољу, тачније на кружном путу.

– Након тога машине се селе у насеље Кртинска, где ћемо урадити Вишњичку улицу, затим прелазимо у Иверић, а радићемо и Павловића крај у селу Ратари. Београд ће бити једнако развијен у свим својим деловима када сви мештани добију овакав асфалт и ми смо поносни и захвални и Горану Весићу и Скупштини града на оваквој посвећености нашем граду – казао је Чучковић. 

Том приликом Весић је посетио четворочлану породицу Милана Миленковића, који је замолио заменика градоначелника да радници асфалтирају и Улицу Петра Драпшина где ова породица живи, а која се налази у непосредној близини радова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Улажемо у комфор наших суграђана, парк „Три кључа” по светским стандардима

Следећа вест

Весић обишао радове на насипању Макишког поља за изградњу Београдског метроа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *