Помоћ породиљама за решавање стамбеног питања

Нема коментара Share:

18.04.2022.
Свака жена која се ове године остварила у улози мајке или које ће се тек остварити, а нема решено стамбено питање, може поднети захтев за помоћ и подршку државе у максималном износу до 20 хиљада евра или 20 одсто од вредности некретнине која се купује, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је прецизирала да се захтеви подносе у Секретаријату за социјалну заштиту сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

– Није важно да ли вам је то прво или четврто дете, јер се помоћ добија без обзира које је дете по реду, а не постоји ни старосна граница. Значи, свака жена која се остварила у улози мајке ове године или које ће се тек остварити може да поднесе овај захтев, битно је да знају да немају ограничења што се тиче ова два услова – објаснила је Станисављевић за ТВ Пинк. 

Она је нагласила да је услов за помоћ да се ради о првој некретнини, те да примања супружника или ванбрачних партнера не прелазе две просечне зараде.

– Иако треба да се прибави одређени број папира како би се прикупила сва потребна документација, систем е-Управе добро функционише тако да то не би требало да представља проблем јер ми скоро све прибављамо по службеној дужности. Ако купујете стан и желите да поднесете захтев, сигурно је потребно да доставите захтев о некретнини коју купујете. Односно, потребно је да доставите купопродајни уговор или изјаву да не поседујете стан, а све остало, као што је извод из матичне књиге рођених, држављанства, подаци о примањима вади орган државне управе, односно Секретаријат за социјалну заштиту – рекла је Станисављевић. 

Према њеним речима, до сада је поднето шест захтева.

– Позивамо и остале мајке да нас позову или дођу у наш секретаријат. На пултовима смо одштампали све обрасце у којима пише шта је потребно да се има од документације јер нам је жеља да помогнемо мајкама у Београду – закључила је Наташа Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Бициклирај и ти” у земунским основним школама

Следећа вест

Осветљен пешачки прелаз на Овчанском путу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *